Protecció Civil alerta que a partir d’aquest dimecres entrem de ple en un episodi de calor

01 Ago 2018

consells_calor_risquet-estiu-2018-v11


A partir d’avui s’esperen temperatures màximes extremes generalitzades a tot Catalunya (excepte al terç nord-oest) i fins mitjans de la setmana vinent, segons alerten des de la Direcció General de Protecció Civil. També l’Observatori de Pujalt anuncia que entrem de ple en un episodi de calor


Aquesta passada nit, a la Conca d’Òdena s’ha baixat fins als 16,6ºC a Òdena (333m). A cotes elevades, però, ha estat la tercera nit consecutiva amb valors molt elevats -a Pujalt (750m) la mínima ha estat de 21,5ºC.

Avui els valors encara poden pujar una mica més en alguns punts interiors “i de cara a demà algunes comarques ja portaran 3 dies en la banda alta de les temperatures, amb la qual cosa començarem a parlar d’onada de calor”, explica el director de l’Observatori de Pujalt, Albert Borràs.

Els models meteorològics continuen marcant el màxim de l’onada de calor per dissabte. A Catalunya es podran donar alguns valors de 38-40ºC a molts indrets sobretot de ponent, vall de l’Ebre i fins i tot Catalunya Central i fins i tot a ponent es podria superar puntualment els 40ºC i assolir-se els 41-42ºC de forma extensa. Tot plegat sembla que es pot allargar fins dilluns. A partir de dimarts la calor intensa aniria a la baixa tot i que continuaria fent calor de ple estiu.


Protecció Civil fa recomanacions bàsiques per evitar els cops de calor


Des de Protecció Civil recorden les recomanacions per fer front a l’onada de calor, tant a casa com al carrer i evitar els cops de calor. Protegir-se del sol al carrer, beure aigua de forma regular, refrescar-se i hidratar-se al llarg del dia.

Cal evitar la calor en les hores centrals del dia i a la primera part de la tarda. I a casa, per controlar la temperatura durant el dia, és convenient tancar les persianes de les finestres on toca el sol i a la nit, obrir les finestres de casa per refrescar-la.

Es posa especial atenció amb la mainada, la gent gran o persones amb malalties cròniques.

onada_calor_consells_2018-v22