Reeixida primera part de l’onzè intercanvi entre l’alumnat de l’INS Pla de les Moreres i del Robert Schuman d’Amilly

22 Mar 2019
sopar comiat alumnes fracesos institut pla moreres 19 de mar19 (11)

Dimecres es va cloure la setmana de l’intercanvi entre els alumnes d’espanyol  del Collège Robert Schuman d’Amilly i els de francès de l’INS Pla de les Moreres de Vilanova del Camí, una activitat pedagògica que enguany arriba a l’onzena edició

Durant la setmana, l’alumnat del Robert Schuman han fet múltiples activitats i visites que els han permès descobrir la riquesa cultural i monumental del país. Els alumnes van participar en el programa pedagògic de l’Institut, assistint, per exemple, a la sessió de teatre en anglès que es programa anualment des del centre.

Així mateix, van participar a la recepció que ofereix l’Ajuntament on van ser rebuts per l’alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora d’Educació Eva Vadillo en un acte que, tradicionalment, posa el marc institucional a les relacions entre ambdues ciutats.

Dimarts va tenir lloc el tradicional sopar de l’intercanvi amb representació de l’equip docent, l’AMPA, les autoritats locals i les famílies d’acollida

sopar comiat alumnes fracesos institut pla moreres 19 de mar19 (8)

Dimarts va tenir lloc el sopar amb les famílies que participen a l’intercanvi entre l’alumnat de francès de l’Institut Pla de les Moreres i el Collège Schuman d’Amilly. L’acte es va fer a l’institut vilanoví i va comptar amb una representació de l’equip docent del centre, de la seva direcció, de l’AMPA i de les regidores d’Educació, Eva Vadillo i d’Agermanament, Imma González i sobretot, de les famílies d’acollida.

El grup d’estudiants que han viatjat en aquest intercanvi han tingut un calendari d’activitats molt intens. A Barcelona van visitar el Barri Gòtic, la Boqueria, el Museu Picasso, el Port Olímpic, el Park Güell i la sempre impressionant Sagrada Família. També van poder conèixer Cervera, Sitges i els museus del paper de Capellades i el museu del  torró d’Agramunt. Al Molí de la vila van participar en un taller per fer paper a mà i a Agramunt van tenir la sort de conèixer personalment el Sr. Velasco, l’artífex de la internacionalització del torró que, de manera espontània, els va convidar a una xocolatada.

Pel que fa a les famílies acollidores, des de l’institut vilanoví asseguren que han demostrat molt bona disposició per tal que els alumnes es trobessin com a casa.

Durant el  mes de juny, l’alumnat vilanoví tornarà la visita i es completarà l’intercanvi que compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova, que vetlla per la continuïtat de l’agermanament amb Amilly a partir de l’enfortiment de  llaços entre els joves.