Rosalba Sánchez i José María Escalante: “Volem seguir aprenent”

28 Abr 2017


Rosalba Sánchez i José Maria Escalante són els responsables de l’escola de música, dansa i teatre Artístic que aquest dissabte 29 d’abril, Dia de la Dansa, celebra 11 anys des de la seva obertura


Rosalba Sánchez i JM Escalante -Artristic V02 2

Rosalba Sánchez ha estat lligada des de molt jove al món de la dansa i recorda com en els seus inicis s’havia de desplaçar a Igualada o Barcelona per formar-se. Per això quan va tenir l’oportunitat, i amb el suport incondicional de la seva parella José Maria Escalante, va obrir a Vilanova del Camí, l’escola Artístic on es pot cursar multitud de disciplines artístiques relacionades amb la música, la dansa i el teatre.

L’escola té a hores d’ara més de 400 alumnes, una xifra difícil de precisar, explica Escalante, perquè l’escola els agrupa per unitat familiar. Pràcticament la meitat, expliquen, són de Vilanova del Camí però a l’escola arriba gent de tota la comarca i també d’altres poblacions com  Cervera, Tàrrega, Santa Coloma de Queralt o Sant Quintí de Mediona.

Per donar servei a tots ells, l’escola compta amb una plantilla de 6 professors habituals, és a dir que fan classe durant tota la setmana, i 8 o 9 més que fan classes a hores puntuals.

L’escola porta més d’una dècada dedicada a l’ensenyament de disciplines artístiques i Rosalba Sánchez s’emociona quan mira enrere i veu el camí recorregut. “Per a mi és molt més que una feina, és una forma de vida” i valora especialment el vincle que s’ha creat entre els professors que es tradueix “en una capacitat creativa que ens sorprèn diàriament”.

Un dels màxims exponents d’aquesta col·laboració entre docents és l’espectacle de Nadal, explica José Maria Escalante, tot i que “les complicitats entre ells són constants i es produeixen de manera natural i espontània”. “Això és el que ens ha permet créixer i evolucionar”

En aquests 11 anys Artístic també s’ha constituït com a entitat cultural, un fet que els permès treballar i participar en projectes culturals, lúdics i solidaris amb altres entitats i fundacions.

Durant aquests anys, el projecte empresarial ha anat variant per adaptar-se a les demandes dels usuaris i també als projectes pluridisciplinars que plantegen els professors. I precisament així volen continuar funcionant en el futur. “Volem deixar-nos portar per la corrent, seguir creixent, seguir aprenent”

Rosalba Sánchez i JM Escalante - Atistic V02


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by