Sant Jordi fa lluir la plaça del Mercat coincidint en una diada de diumenge

24 Abr 2017

Sant Jordi 2017


Vilanova del Camí va viure una participada festa de Sant Jordi. El fet que la diada del llibre i la rosa s’escaigués en diumenge no va restar-li públic i el veïnat va sortir a la plaça per compartir la festa


La regidora d’Educació, Festes i Joventut, Eva Vadillo, ha destacat aquesta concurrència ciutadana que va participar activament en els actes que s’havien programat. En declaracions a Ràdio Nova, Vadillo, creu que “es van superar totes les expectatives i durant tot el matí, la plaça va lluir plena”. La regidora ha destacat dues activitats especialment participades: l’espectacle de titelles de la companyia Micro Troupe “L’altre Sant Jordi” i el concurs de dibuixos que va batre un rècord de participació amb 64 participants.

Nens i nenes de totes les edats no van voler deixar passar l’oportunitat de dibuixar i acolorir la seva especial visió de Sant Jordi i de les tradicionals històries de princeses, dracs i cavallers.

El Jurat va estar format per tres representants del comerç i les entitats vilanovines que participaven a la festa: Ester Garrudo de la botiga El Golafre, Amparo Germen, de Càritas Vilanova i Mireia Rubio, en representació de l’Ampa Joan Maragall. L’elecció dels dibuixos guanyadors, com assegura el Jurat, no va ser fàcil, perquè hi havia molts i bons dibuixos. Van tenir en compte l’edat dels infants a l’hora de triar els millors de cada categoria i van valorar l’esforç i el resultat de les creacions, tenint també en compte l’estil més particular i original dels infants.

L’alcaldessa Noemí Trucharte i les regidores de Festes i Cultura, Eva Vadillo i Inma González, respectivament, van ser les encarregades de lliurar els premis.

Sant Jordi 2017 dibuix

La regidoria de Festes en va atorgar sis en total; dos per cada categoria. En categoria de fins a 5 anys, el premi va ser per a Ona Forn de 4 anys i Leo Carrasco de 5 anys, que es van endur el darrer conte de Màrius Serra, “La llegenda de Sant Jordi”.

Rocío Sánchez i Anna Calvache, de 7 i 6 anys, respectivament, van guanyar el premi de la categoria de 6 a 9 anys i es van endur una de les històries d’Agus i els monstres de Jaume Copons, “Sant Jordi de les Galàxies”

I en la categoria de 9 a 12 anys, les guanyadores van ser Leyre Hernández, de 9 anys, i Nora Bravo, d’11, que van ser obsequiades amb un llibre d’aventures “Fincreïble diari” de la saga Gerónimo Stilton.

Enguany la mostra de Sant Jordi va aplegar a la plaça del Mercat una quinzena de parades entre entitats, comerços i partits polítics locals. L’Associació Sardanista de Vilanova del Camí va participar activament a la festa fent una bona rotllana i convidant tothom a ballar “la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan”

La regidora Eva Vadillo, ha volgut agrair a tots ells la seva participació i la implicació en aquesta festa que “va transcórrer en un ambient molt agradable i un temps excel·lent per gaudir la diada en família”.

Sant Jordi 2017