Tallers, dibuixos, música, teatre i pirotècnia omplen d’activitat el 20è aniversari de Xarxa Vilanova | ÀUDIO

12 Jun 2019

Xarxa Vilanova del Camí va celebrar aquest diumenge el seu 20è aniversari, acompanyada dels xarxeros i xarxeres que temporada rere temporada són fidels al teatre. Els actes que es van fer a la Plaça del Mercat han tancat la temporada i ben aviat iniciaran els preparatius per a la pròxima edició

aniversari xarxa juny 2019

La matinal, oberta a la participació de tothom, va tenir com a tret de sortida un espectacle de percussió a càrrec dels Diables Cabrons de Vilanova, que avisaven als vilanovins i vilanovines que la festa començava. I tot seguit van iniciar-se els tallers per als infants.

L’entitat va comptar amb col·laboració desinteressada del Centre d’Esplai Endinsa’t que segons expliquen des de Xarxa “van fer una gran tasca amb els infants organitzant els tallers de xapes, ombres xineses i  dibuix”.

Des d’Endinsa’t, Sara Luengo també ha agraït a Xarxa l’oportunitat de compartir aquest espai i recordar grans moments com a entitat i equip educatiu, Luengo assegura que aquest diumenge han viscut moments emotius i grans sensacions. 

La música també va tenir el seu espai en aquest vintè aniversari. Marta Jiménez va amenitzar l’espai dels tallers amb un recital de piano en directe que segons Conxi Rebollo, de Xarxa, “va emocionar amb cada nota als assistents”.

El taller de dansa urbana a càrrec del Santi, professional de l’espai de dansa Auntempo, “va ser molt divertit i entretingut” i  va servir per aprendre els  passos bàsics del Break Dance. També ha col·laborat, des de la mateixa empresa, Cristóbal Simón, que va ser l’speaker encarregat de dinamitzar l’acte d’una forma fresca i buscant la complicitat del públic.

Tot seguit es va fer, en directe, el sorteig de l’abonament de temporada amb la participació dels infants a través dels dibuixos realitzats durant el matí. Aquest moment, afirma la xarxera Núria Soteras, el recorden “amb molta emotivitat, per la il·lusió amb què va rebre el premi la guanyadora, la Judit, de només 3 anys”.

Abans de l’espectacle de Xiula, el plat fort de la festa d’aniversari, es va fer un reconeixement a tots els xarxeros que han estat voluntaris de l’entitat en algun moment d’aquests 20 anys d’història, immortalitzats en una foto de família conjunta. Els actuals col·laboradors han volgut “destacar i agrair la tasca que van iniciar fa dues dècades i que va servir per acostar el teatre als infants de Vilanova del Camí, i per tant, no podien faltar a la festa”. La Sílvia Canas assegura que ha estat un moment molt emocionant durant el qual han compartit records i anècdotes. 

L’espectacle “Donem-li una volta al món” de Xiula, va tenir una gran acollida, tant per part dels infants com dels familiars, que van ser-ne protagonistes gràcies a la complicitat i la interacció que oferien els integrants del grup. Els espectadors van cantar, ballar, jugar i sobretot, van riure molt.

aniversari xarxa juny 2019 (1)

L’espectacle va finalitzar amb una gran bola del món rodant per sobre dels infants i una pluja de confeti que va posar la nota de color a la festa.

Els Petits Cabrons van ser els encarregats de cloure la matinal d’aniversari amb una gran actuació de pirotècnia que va culminar amb una gran traca final.

Amb la voluntat d’immortalitzar aquest aniversari, Xarxa va instal·lar un photocall a la plaça del Mercat i va convidar la gent a participar a un concurs que restarà obert fins el proper 16 de juny. Per participar només cal publicar les imatges a les xarxes amb l’etiqueta #20anysXarxaVilanovaDelCami. Xarxa triarà una fotografia guanyadora que premiarà amb un passi per a la propera temporada de teatre.  

La quitxalla va gaudir molt d’aquesta festa d’aniversari que va omplir d’activitat la plaça del Mercat.

Des de Xarxa agraeixen la participació de tots plegats, i també d’altres col·laboradors com és el cas de la Ferreteria Montserrat, l’Ajuntament de Vilanova i Ràdio Nova, de la mateixa manera que agraeixen la col·laboració durant la temporada, a tots aquells establiments que ofereixen obsequis de forma desinteressada per a cada espectacle, com són Artístic, Planeta Màgic, Més que llibres, Flash, El Golafre i Kids and Us, i ens conviden a tots plegats a seguir gaudint del teatre la pròxima temporada.

aniversari xarxa juny 2019 (3)