Tarda de convivència i reconeixement a la comunitat educativa de Vilanova del Camí | VÍDEO i FOTOS

31 Oct 2018

Professors, mestres, representants de les Ampa’s i famílies van participar divendres en una nova edició de VilaEduca, la Festa de l’Educació que enguany es presentava en una data i en un format diferent

 

Les activitats van començar a les cinc de la tarda amb la proposta de diferents tallers: un d’experimentació per als més petits, un altre de construcció amb peces Lego, i un tercer de robòtica, pensat per a l’alumnat de l’institut. Els tallers es van repartir per la plaça de Can Papasseit que va estar força concorreguda.

Una sessió de percussió corporal a càrrec de Kike Cuadros, va convidar a participar a petits i grans a participar amb la creació de sons sobre el propi cos com si fos un instrument. Una experiència divertida, sobretot pels més petits, que va acabar-se amb una coreografia grupal.

A partir d’aquí els actes es van desenvolupar a l’interior de Can Papasseit. Primer amb una ponència d’Eva Bach, mestra, pedagoga, terapeuta, formadora de formadors i col·laboradora del diari Ara, amb la columna Ara Criatures, que es va centrar sobre com educar amb sentit i sensibilitat.

Una xerrada diferent, amb sòlids fonaments pedagògics i ètics que Eva Bach va desenvolupar d’una manera pràctica, útil, propera i entenedora. A través de diferents paraules i conceptes, Bach va anar exposant quins propòsits ha de tenir l’educació i alhora va oferir estratègies i recursos per crear climes favorables i encarar millor les dificultats.

Durant la ponència, Eva Bach va compartir amb el públic la seva vinculació tant personal, un com professionalment  Vilanova del Camí on va desenvolupar la seva primera feina com a mestre, fa 21 anys, substituint una mestra del Joan Maragall durant la seva maternitat. 

Tallers Vilaeduca octubre 2018 (4)-v22album-fotografic-faldo-borde

Un emotiu reconeixement a la trajectòria dels docents i als projectes de centre clouen la Festa VilaEduca

 

Un emotiu reconeixement a la comunitat educativa i als projectes de centre van cloure aquesta edició de VilaEduca, la Festa de l’Educació de Vilanova del Camí. Durant la cerimònia es va reconèixer la trajectòria professional i la vàlua personal de Pepita Bagó Carner que ha exercit durant 36 anys al Pompeu Fabra. Del 82 al 86 a l’edifici antic on ara hi ha l’institut i a partir d’aquesta data a l’escola del barri La Pau.

També es va fer un reconeixement a José Antonio Sancho i a Isabel Lorente, que han exercit de docents a l’escola Joan Maragall. Sancho des del curs 2004/2005 i Lorente des de 1981, en la que va ser la seva primera i última destinació.

Els reconeixements van continuar amb el record de quatre professors de l’Institut Pla de les Moreres: Manel Enrich, membre del PAS des de1996,  Antonio Sánchez, professor de Ciències Socials durant els darrers 18 anys; Jaume Farré que va exercir a l’Escola Joan Maragall durant 20 anys i 13 més a l’Institut Pla de les Moreres; i Teresa Bartolomé, professora de Ciències Experimentals que va estar 10 anys al Pompeu Fabra i 22 al Pla de les Moreres.

Aquesta edició dels reconeixements a la comunitat educativa va  destacar també diferents projectes de centre com el projecte pedagògic i educatiu de les llars La Baldufa i El Molinet, espais potenciadors d’experiències i descobertes.

També el conte col·lectiu de 3r, una experiència compartida des de fa 8 anys entre l’alumnat de 3r de les escoles Pompeu Fabra, Joan Maragall i Marta Mata que els ha permès jugar amb les paraules per crear històries amb fragments únics i originals d’uns i altres.

I també es va reconèixer el Projecte Morera de l’Institut, una iniciativa que suposa una nova oportunitat per als joves que els permet conèixer de prop el món laboral i encarar amb un altre esperit el curs escolar.

Eva Vadillo: “Aquests premis són una manera de donar visibilitat a la feina que es fa des de cada un dels centres”

Durant les intervencions oficials, la regidora d’Educació Eva Vadillo va posar en l’accent en la qualitat dels projectes educatius del municipi. “Aquests premis, va dir Vadillo, són una manera de donar visibilitat a la feina que es fa des de cada un dels centres de Vilanova del Camí on hi ha centres d’ensenyament de molta qualitat però sovint ens n’oblidem o s’obvia. Avui és un dia per fer tot el contrari, per donar-ho a conèixer a la població, i per creure’ns-ho”.

L’alcaldessa Noemí Trucharte també va agrair i reconèixer la feina que es fa des de la comunitat educativa: docents, famílies, AMPA… “i per posar en valor el vostre compromís amb l’educació però també amb la comunitat, amb Vilanova del Camí, desenvolupant la vostra feina amb vocació i professionalitat”

Trucharte va assegurar que des del govern són conscients de les necessitats que hi ha als centres educatius i va reiterar “el meu compromís per seguir treballant, -de la mà i plegats- amb vosaltres i amb altres administracions”.