Una vintena de persones a la primera projecció de Films de dones

31 Oct 2018

Projeccio Ainhoa Can Papasseit octubre 2018 (6)-v22

Can Papasseit va acollir diumenge la primera projecció del cicle Conegudes (també) a casa de la Mostra Internacional de Films de Dones. És el cinquè any que els municipis de la Conca d’Òdena es comprometen amb el programa itinerant de cineastes catalanes per donar a conèixer la història i el present de la creació cinematogràfica femenina

 

Una vintena de persones van poder veure i comentar l’assaig documental Ainhoa, yo no soy esa de Carolina Astudillo, que també va estar present en l’acte i va ajudar a dinamitzar el posterior col·loqui.

La regidora de Serveis Personals, Sílvia Cáceres s’ha mostrat molt satisfeta de la participació del públic que “va intercanviar impressions i sentiments contradictoris respecte del suïcidi. Durant el col·loqui també van sorgir altres temes com les falses aparences o el fet que sovint es dóna en alguns cercles de voler semblar allò que no ets”.

La regidora ha agraït la presència en aquest acte de l’alcalde d’Òdena i referent de la MICOD en temes d’Igualtat, Francisco Guisado i de la regidora d’Igualtat d’Òdena, Vanessa Massons.

L’acte es va acabar amb un petit refrigeri durant el qual es va allargar la conversa i els comentaris sobre el documental, que “sens dubte, va remoure consciències, i va provocar la reflexió”, explica Cáceres.

Projeccio Ainhoa Can Papasseit octubre 2018 (10)-v22

La segona sessió es farà a Igualada amb la projecció de Trinta Lumes de Diana Toucedo 

La segona projecció de la Mostra tindrà lloc a Igualada en el marc del Cineclub amb la projecció de Trinta Lumes de Diana Toucedo: l’Alba té dotze anys i desitja descobrir el desconegut, el misteriós i el fascinant món de la mort. Amb el seu millor amic Samuel entren a cases abandonades, recorren pobles destruïts i s’endinsen a l’interior d’unes muntanyes que amaguen un altre món paral·lel. Un viatge que parteix de la innocència per descobrir el misteri de la lluita entre la vida i la mort. El film serà el dijous 8 de novembre, a l’Ateneu Cinema. Ens acompanyarà una persona de l’equip de direcció de la pel·lícula i també una cineasta.

La tercera projecció tindrà lloc a Òdena, al Teatre Centre Unió Agrícola amb el film Tódalas mulleres que coñezo de Xiana do Teixeiro. Una “posada en paraules” per pensar el desequilibri social entre home i dona al nostre país; una pel·lícula parlada, feta de converses crucials en tres escenaris enllaçats i significatius, a partir del punt d’inflexió d’Alcàsser i els canvis de conducta que ha comportat per a les dones a nivell nacional, amb l’altaveu sensacionalista dels mitjans de comunicació. La projecció serà diumenge 25 de novembre a les 18:30 i s’emmarcarà també en el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones.

FILMS DONES - Conegudes-cartell