Un viatge emotiu que aprofundeix en el valor de la germanor entre els pobles |FOTO + ÀUDIO|

07 Jun 2017


Aquest dilluns ha tornat la delegació vilanovina que durant aquest cap de setmana ha compartit la celebració de Santa Ubaldesca amb la població agermanada de Calcinaia a Itàlia. Un total de 55 persones han viatjat des del nostre municipi per compartir una festa que es presentava molt especial amb motiu del 25è aniversari de l’agermanament


Des de l’Associació de Germanor de Vilanova del Camí, Joan Romero i Josep Minguet han fet una valoració molt positiva de l’estada i han destacat, sobretot, l’experiència enriquidora que han viscut les persones que viatjaven per primera vegada “que acostumen a ser les que tornen més contentes”. Algunes havien estat famílies acollidores d’italians a Vilanova del Camí, però mai no havien anat fins a Calcinaia.

El programa de la festa de Santa Ubaldesca va incloure dos actes especials per commemorar els 25 anys d’agermanament. D’una banda, una trobada col·loqui i de caire més institucional que es va fer dissabte a la tarda i que comptar amb representació dels quatre municipis amb vincles d’agermanament: l’amfitrió, Vilanova del Camí, Amilly i Noves. El president de l’associació vilanovina, Joan Romero, valorava de manera molt positiva “la reflexió sobre el sentiment de germanor que compartim”.

L’endemà, diumenge, van fer una visita a la població de Santa Anna de Stazzema, un lloc de peregrinatge, “molt emblemàtic i de visita obligada”, com ens deia Minguet, pel seu Museu de la Pau. Una visita molt emotiva a un poble que va patir la barbàrie del feixisme durant la segona guerra mundial i on els vilanovins van confirmar la importància de conèixer la història, respectar la diversitat cultural i establir vincles afectius i de germanor perquè l’horror no es torni a repetir.

Després del viatge a Calcinaia, l’Associació de Germanor de Vilanova del Camí es prepara per la visita dels italians i francesos, com és tradicional, en el marc de la Festa Major, el mes de setembre. Esperen poder organitzar una celebració molt emotiva.

Des de l’associació valoren de manera molt positiva el pas que ara fa any i mig van donar per constituir-se com entitat i l’autonomia que van assolir, però també subratllen la importància d’implicar l’Ajuntament, perquè més enllà del vincle associatiu consideren fonamental la relació entre municipis a nivell institucional. Segons Minguet, fins ara no tenen cap queixa de com s’ha portat aquest tema i esperen continuar mantenint la complicitat de l’Ajuntament.

Des de l’Associació de Germanor ja han començat a treballar en el programa d’actes de l’agermanament per la Festa Major vilanovina i fan una crida a la participació del veïnat. Tothom qui estigui interessat a participar i a fer de família acollidora pot posar-se en contacte amb l’entitat o algun dels seus representants.

Joan Romero i Josep Minguet Calcinaia visita agermanament jun17

 


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by