Gairebé 300 alumnes de 2on de primària participaran demà d’una nova cantata organitzada per les escoles municipals d’ensenyaments artístics de L’Escorxador. La iniciativa s’emmarca en el treball de la Unitat Didàctica Interdisciplinària UDI i en la promoció dels tallers per a desenvolupar la creativitat musical i plàstica. Els cantaires posaran en escena La llegenda del llac Aqualata, a Can Papasseit, i ho faran en horari lectiu i sense públic, tot i que és prevista la retransmissió televisiva de l’acte.
Els escolars que cantaran aquest any pertanyen a dues escoles vilanovines, Joan Maragall i Marta Mata, i a sis d’Igualada: Dolors Martí, Emili Vallès, Gabriel Castellà, Garcia Fossas, Ateneu Igualadí i Mowgli. L’alumnat, juntament al professorat de música i plàstica, ha escrit la lletra de les cançons i ha composat les melodies d’aquesta llegenda sobre l’Anoia. També han realitzat escenografies i titelles per fer la posada en escena, la manipulació de les quals anirà a càrrec de Víctor Borràs i Maria Hervàs.
Els arranjaments musicals de la cantata els han escrit Concepció Ramió i Francesc Gregori, i els interpretaran en directe els professors de l’escola de música.
Cal destacar que l’adaptació de la llegenda l’ha fet una mestre de primària, Carme Bernadó, que ha estat convidada a participar en aquest projecte, i Marcel Belmonte, alumne de l’escola d’art, ha fet el disseny gràfic del llibret de la cantata que es distribuirà entre les escoles.
La Unitat Didàctica Interdisciplinària va néixer el curs 2003-2004 quan l’Escola Municipal de Música d’Igualada va convidar als mestres de música de primària a compartir amb el seu professorat les activitats de formació programades aquell curs. Segons explica Joan Vila, coordinador de la UDI, en un principi la formació va ser només musical, però després, per enriquir encara més el treball, es va incorporar la formació plàstica i es va possibilitar que els mestres de primària rebessin formació en funció de la seva especialitat. En aquest sentit cal destacar que els mestres de música i de plàstica de les escoles participants també han assistit a classe amb les professores Janice Lafarga i Maria Sagarra, formadores de plàstica i de música respectivament.
Des que es va crear L’Escorxador, Centre de Creació i Formació Artística, també es va donar cabuda a l’escola municipal de teatre donant més relleu a la posada escènica de la cantata.
Abans de l’actuació de demà, els alumnes podran agafar forces amb un bon esmorzar que compartiran plegats a Can Papasseit per gentilesa del gremi de flequers de l’Anoia.