Una delegació vilanovina viatja aquest cap de setmana a Amilly per participar en una nova edició de la Festa d’Europa | ÀUDIO

02 Jul 2019

Una delegació vilanovina viatjarà aquest primer cap de setmana de juliol al poble agermanat d’Amilly per participar a la 15a edició de la Festa d’Europa, que enguany homenatja a la regió italiana de La Toscana. L’alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora Susana Gutiérrez, que està previst assumeixi properament l’àrea d’agermanament, també participaran en aquesta edició de la Festa d’Europa

JOSEP MINGUET AMILLY (5)

Des del 2005, Amilly organitza el primer cap de setmana de juliol, la Festa d’Europa amb un ampli programes d’activitats esportives, musicals i culturals, que tenen com a objectiu: aportar valors de cohesió entre els pobles. La festa, explica Josep Minguet de l’Associació de Germanor, s’organitza arrel de l’agermanament amb Vilanova del Camí, signat l’any 2002, amb la voluntat d’oferir un espai amb activitats de tot tipus: culturals, esportives, gastronòmiques…. Des d’aleshores, assegura Minguet, la festa ha anat evolucionant i incorporant nous elements en cada edició.

Cada edició de la Festa d’Europa compta amb un país convidat i en aquesta ocasió, el convidat d’honor serà la regió italiana de La Toscana. Terra dels misteriosos etruscs, fortalesa dels poderosos Médicis, la Toscana té una història mil·lenària. Les seves ciutats emblemàtiques, Florència, Pisa, Siena, van néixer el moviment intel·lectual i artístic més formidable de l’època moderna: el Renaixement. La ciutat d’Amilly posarà de relleu la seva història i la seva tradició en el decurs d’aquesta festa.

La delegació vilanovina està integrada per una desena de persones. La majoria ja mantenen relació amb les famílies d’Amilly però també hi ha alguna persona que viatja per primera vegada. L’Alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora Susana Gutiérrez, que està previst assumeixi properament l’àrea d’agermanament, participaran en aquesta en aquesta edició de la Festa d’Europa. Des de l’Associació de Germanor, Minguet destaca que sigui l’Alcadessa i la regidora qui encapçalin la delegació vilanovina ja que dona més relleu a la visita i li imprimeix un nou impuls i un segell institucional.

Josep Minguet: “La gent és qui fa l’agermanament però també és molt necessària la implicació i el suport de l’Ajuntament”

Fa només uns dies que es va renovar el conveni de col·laboració entre Ajuntament i Associació de Germanor a través del qual es ratifica el compromís d’ambdues parts per mantenir viu i fer créixer l’agermanament. En aquests moments, diu Minguet, l’agermanament amb Amilly té una vessant que està funcionant molt bé i està molt consolidada que és l’intercanvi entre els estudiants de l’Institut Pla de les Moreres i els del Robert Shuman però al seu parar cal buscar altres incentius que donin a l’agermanament un nou impuls. 

Minguet assegura que la gent és qui fa l’agermanament i està orgullós de contribuir a fer créixer aquestes relacions a través de l’associació de Germanor però insisteix que és important comptar amb el compromís i el suport de l’Ajuntament. Des de l’entitat creuen important canviar els procediments i que, des de l’ens local, es designés un tècnic per tal de coordinar els temes relacionats amb les relacions entre els països agermanats. 

La delegació vilanovina sortirà en viatge oficial el proper divendres 5 de juliol cap a Amilly per participar, un any més a la Festa d’Europa, aquest any, amb la regió de La Toscana com a convidat d’honor.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by