Una família vilanovina organitza una Festa Solidària per la investigació del càncer infantil |ÀUDIO|

13 Jun 2018


Aquest diumenge 17 de juny es celebrarà a Vilanova del Camí una Festa Solidària per la investigació del càncer infantil, a Can Papasseit. La iniciativa està impulsada per Emilia González i Emilio Marín, els pares de l’Isaac i l’Alba, coneixedors i lluitadors, en primera persona, d’aquesta malaltia i molt conscients també, de les mancances a nivell de recursos que es poden destinar a la investigació del càncer infantil. Tots els beneficis els destinaran a l’Hospital Sant Joan de Déu, centre de referència


Emilia Gonzalez Emilio Marin Alba Issaac Festa solidaria investigacio cancer infantil (6)-1200

Els resultats de les recerques del càncer d’adult no es poden extrapolar al càncer infantil i cal impulsar recerques específiques, tal com fa l’Hospital Sant Joan de Déu.

L’equip d’investigadors avança molt sovint gràcies a les donacions de particulars i a les campanyes promogudes per les famílies de pacients. “Els diners s’utilitzen per estudiar els diferents tipus de tumors que classifiquen i també es destinen per a la investigació cel·lular, molt important per focalitzar els diferents tractaments i que a més no perjudiquen tant els teixits”, segons explica Emilio Marin.

La festa solidària per a la investigació del càncer infantil començarà a les 10 del matí amb una xocolatada gratuïta, gentilesa de l’Ajuntament vilanoví, però durant tot el dia, fins les vuit del vespre, tant dins el centre polivalent com a la plaça dura de Can Papasseit, hi hauran activitats: tallers, una tómbola, una food track, inflables, cinema i actuacions de les escoles de ball vilanovines. Algunes activitats seran gratuïtes però en d’altres s’hauran de fer petites aportacions econòmiques. També hi haurà música tot el dia.

Tota la festa estarà amenitzada per un speaker molt estimat i conegut pels nens, en Marc, sobretot pels nens de l’Escola Joan Maragall, com ens deia l’Isaac.


Col·laboracions indispensables en uns dies, també, de molta sensibilització a Vilanova del Camí pel cas de la Meritxell


Aquesta festa solidària s’ha pogut tirar endavant amb la implicació de molts pares i mares, de l’Escola Joan Maragall i de l’AMPA. Els pares de l’Isacc i l’Alba s’han sentit molt recolzats i destaquen que tothom hi ha col·laborat de manera altruista.

A més, han estat moltes les empreses, comerços i associacions tant locals com comarcals que participen o col·laboren per fer possible aquesta jornada d’actes.

D’altra banda aquests dies, la població està abocada en un altre cas de tumor infantil que pateix una nena vilanovina de 12 anys, la Meritxell. En aquest sentit també el dia de la festa es posaran unes taules amb guardioles per recaptar diners per a la Meritxell, que la setmana que ve és previst pugui iniciar un tractament compassiu a Navarra.

La família Marín González feia una crida a la participació de la festa solidària d’aquest diumenge, perquè “a banda de passar-ho bé”, diu Alba, “hi haurà moltes activitats i perquè tots els diners aniran a Sant Joan de Déu per curar la vida d’altres persones”. L’Isaac al igual que l’Alba també anima a participar  de les activitats i els jocs, fins i tot diu “hi haurà una sorpresa al final”. L’Emilia per la seva banda, afirma que “tots els pares junts podem fer un equip molt fort” i l’Emilio destaca la importància d’apuntar-nos “ja que és la millor manera de lluitar i aportar el nostre granet de sorra”.