Una nova setmana d’activitats culturals i socials convoca la gent gran del 8 al 14 de maig

25 Abr 2017


L’Associació de Pensionistes i Jubilats es prepara per viure una de les festes importants de l’entitat, la setmana de la Gent Gran que enguany tindrà lloc del 8 al 14 de maig. Set dies plens d’activitat que s’han organitzat amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Caixabank


presentacio setmana gent gran 2017

La regidora de Serveis Socials, Salut, Consum i Gent Gran, Sílvia Cáceres que s’ha estrenat fa pocs mesos com a regidora de l’àrea, ha participat activament en el procés de disseny i planificació d’aquesta festa. Una experiència que ha destacat especialment per l’energia i la il·lusió que el col·lectiu de la gent gran hi posa.

Destacar que la portada del programa mostra, com en altres edicions, és la fotografia d’una parella vilanovina, en aquest cas són Joaquina Garrote González i Alonso Plaza Donaire. Isidre Solé ha volgut agrair-los la seva participació i assegura que és una manera de reconèixer la seva implicació amb l’entitat.

El programa d’actes d’aquesta festa que enguany celebra la seva divuitena edició, és molt similar a la d’altres anys. Isidre Solé, president de l’entitat, ha explicat que la Junta s’ha esforçat per programar, com a mínim un acte diari. Dilluns 8 de maig encetaran la setmana amb la tradicional passejada pel Parc Fluvial i un esmorzar a Can Titó. Dimarts, podran gaudir d’una actuació de Sweet Índia al Casal, i per a dimecres s’ha programat una excursió cultural que els portarà a El Vendrell, on està previst visitar el Museu Pau Casals.

Els actes es reprendran dijous amb un concert del grup de rock local, Los Signos, un acte per recordar i ballar, diu Isidre Solé,  la música dels anys 70 i 80.

Divendres tindrà lloc un bingo solidari en benefici de Càritas i els actes amb més entitat tindran lloc durant el cap de setmana. Dissabte, l’homenatge a les persones nascudes l’any 1930 que aplegarà a Can Papasseit més de 150 persones. L’acte, que compta amb el patrocini de Caixabank, estarà amenitzat per Els Trobadors de l’Anoia i acabarà amb un refrigeri.

Isidre Solé ha estat president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats i avui recordava a Ràdio Nova que la primera Setmana de la Gent Gran es va programar durant el seu primer mandat. En aquella ocasió, la festa d’homenatge a la gent gran, es va fer al Rovy i va servir per homenatjar una cinquantena de persones.

Els actes de dissabte continuaran a la tarda amb un ball a càrrec del duet De gala. I per cloure la setmana, diumenge es celebrarà la trenta-vuitena edició del Concurs d’Arròs a la cassola que tornarà a convocar les categories de la Confraria d’Arròs a la Cassola de Catalunya i la local i comarcal.

El concurs donarà pas al dinar de germanor que aplegarà, com cada any, més de 300 persones a Can Papasseit i un ball de fi de festa que amenitzaran el duet Doble Perfil, també un clàssic en aquesta festa.

Isidre Solé ha recordat a La Carmanyola de Ràdio Nova, que els actes de la Setmana de la Gent Gran estan oberts al públic en general i ha convidat a tothom a participar-hi activament.

Per a participar a la passejada de dilluns, a l’excursió cultural (32 € – 30 € per als socis) o al dinar de germanor de diumenge (15 € – places limitades) caldrà treure tiquet al Casal de la Gent Gran fins el 4 de maig. De dilluns a divendres de 16 a 19 h.

presentacio setmana gent gran 2017