Una quinzena de persones fan el curs per certificar els coneixements TIC i l’examen ACTIC

31 Oct 2018

curs actic 2018-v22

Aquest mes d’octubre al Centre d’Innovació Anoia s’ha estat realitzant el curs “La certificació dels coneixements TIC amb l’examen ACTIC”. Aquest curs està organitzat pel Servei d’Orientació Laboral de Promoció Econòmica de  l’Ajuntament de Vilanova del Camí i s’ha dut a terme els dies 16-17-23-24-30 i 31 d’octubre

 

L’objectiu d’aquest curs és preparar els alumnes per superar la prova de certificació bàsica ACTIC. L’ACTIC és un certificat que permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències en TIC “Ús de les tecnologies de la informació i la comunicació”, mitjançant una prova per ordinador que s’avalua automàticament. La prova és telemàtica, encara que s’ha de fer en un centre col·laborador reconegut per la Generalitat, el qual garanteix que es fa en les condicions adequades. Hi ha més de 350 centres distribuïts per tot Catalunya, amb molta diversitat d’horaris d’avaluació. La sol·licitud d’acreditació i l’obtenció del certificat també són telemàtics. No cal esperar cap convocatòria per presentar la sol·licitud.

Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat (bàsic, mitjà o avançat) que emet la Generalitat, i que els possibilita acreditar un determinat nivell (1, 2 o 3, respectivament) de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Aquests certificats són, doncs, una eina que pot facilitar l’obtenció d’una feina, la promoció professional, l’accés a eines d’aprenentatge virtual o l’obtenció d’una certificació professional.

En la formació han participat una quinzena de persones inscrites a la Borsa de Treball Xaloc de la Diputació de Barcelona per tal millorar la seves competències en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació. Aquest i altres cursos s’ofereixen des de Promoció Econòmica per tal de millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur i/o de millora de feina.