Unides contra ‘la jauría’ en una concentració de suport a la menor de Manresa

10 Jul 2019
Concentració contra la manada de Manresa

L’Ajuntament de Vilanova del Camí va acollir dilluns una concentració de suport a la menor víctima de violació de Manresa igual que molts altres municipis de Catalunya i d’arreu de l’Estat. El moviment feminista havia convocat manifestacions a tot el país per mostrar la sororitat amb la noia i les entitats municipalistes es van sumar també a la convocatòria, animant als ajuntaments a secundar-les

Concentració contra la manada de Manresa - Lectura manifest

La regidora d’Igualtat vilanovina, Laura Pavón, va ser l’encarregada de llegir el manifest que denuncia les violències masclistes com “una xacra i un problema social d’extraordinària magnitud contra el qual els poders públics hem d’oferir una resposta ferma, inequívoca i urgent”, va dir. “És per això que des de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, ens reafirmen en el compromís permanent en la lluita contra qualsevol forma de violència contra les dones. Volem manifestar, alt i clar, la nostra preocupació per l’augment dels casos de violència contra les dones en totes les seves formes”.

També es va posar de relleu la condemna a totes les noves formes de justificació, normalització, naturalització i perpetuació de l’assetjament, la violació i els feminicidis.

A continuació, la regidora va donar pas a Felicidad Ruiz, vinculada als col·lectius feministes, qui també va posar l’accent en el fet que la justícia deixi en desampara les dones. Va demanar respostes contundents des del sistema judicial a les violències sexuals, així com un compromís ferm per part del conjunt de la societat en la lluita contra les violències masclistes de tota mena, per garantir la seguretat a les dones, perquè només un sí és un sí. “No és abús, és violació” va expressar contundent respecte al cas de la menor de Manresa. 

Fa tres anys -quan la menor tenia 14 anys- va denunciar que havia estat agredida sexualment en grup. La Fiscalia acusa a sis dels homes processats pel cas -que ja eren major d’edat en el moment dels fets- d’abús sexual. Un setè està sent investigat per no impedir-ho.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by