Vandalisme enfocat en l’arrasada de cartells i pancartes electorals a Vilanova del Camí

18 Abr 2019
Cartells electorals estripats al carrer

No ha estat precisament un acte de neteja, tot i que ha acabat amb la cartelleria electoral dels carrers de Vilanova del Camí. Aquest matí s’han trobat estripats per terra cartells, pancartes i plafons electorals dels partits polítics que havien començat a fer enganxada. Uns actes vandàlics que s’han fet amb nocturnitat i possiblement rapidesa. De moment la Policia Local no ha identificat els autors

Seve Duran i Sisco Viera lamentaven a Ràdio Nova que tota la propaganda que havien penjat el dia anterior havia acabat destrossada. “Han arrasat amb tot”, deia Duran, “no només nostre -referint-se al partit En comú podem- sinó també d’ERC, de Junts per Catalunya… de tots els que havíem començat a fer enganxada”. I assenyalaven que ha estat un treball molt intens, perquè “han acabat amb la propaganda de tot arreu, com si fossin coneixedors dels espais que s’habiliten de manera específica per aquesta funció”, deia Duran.   

També ho han denunciat a la Policia Local de Vilanova del Camí que ha comunicat els actes vandàlics a la Junta Electoral.

Sembla que l’actuació dels vàndals ha estat només a Vilanova del Camí. Al menys, fonts de la Policia Local d’Igualada desconeixien que s’haguessin comès actes similars, aquesta nit, a la capital anoienca. Tot i així des de Junts per Catalunya apunten a uns actes vandàlics també a Igualada, ara fa un parell de dies, protagonitzats per encaputxats.

Cartells electorals estripats al carrer

Des de les seccions locals ERC Vilanova del Camí, En Comú Podem, Front Republicà i Junts x Vilanova denuncien i condemnen públicament, en un comunicat, “l’arrencada indiscriminada de cartells electorals que s’ha produït aquesta darrera nit a Vilanova del Camí per part d’un grup vandàlic sense identificar”.

A més des del conjunt de partits afectats han posat de manifest “l’atac directe que aquests fets suposen contra el dret i llibertat d’expressió i de propaganda electoral al que democràticament tenim dret en un context de campanya electoral”. Per tant també alerten “de la radicalització d’alguns individus que l’únic que fan és atacar i voler destruir el marc democràtic en el que vivim”.

Com a resposta unitària, aquesta tarda, a les 19h aquests grups polítics faran una enganxada simbòlica conjunta a la plaça del Mercat.