Vilanova continua cardioprotegint-se i suma dos nous DEA, un al camp de futbol i l’altra al centre cívic del barri La Pau

14 Jun 2018

DEA Centre Civic barri la Pau (2)-720


Aquest dimecres s’han instal·lat dos nous DEA, Desfibril·lador Extern Automàtic. Els aparells, que ha servit l’empresa Cardiosos, s’han instal·lat al camp de futbol de Can Titó i al centre cívic del barri La Pau, i estan subvencionat per la Diputació de Barcelona


DEA camp futbol (1)-720

L’Ajuntament de Vilanova del Camí continua treballant per cardioprotegir-se”, segons explica Imma González la regidora de Seguretat Ciutadana, interessada en l’avenç d’aquest projecte. “La voluntat, diu la regidora, és anar incorporant desfibril·ladors en tots els edificis i instal·lacions públiques però també en espais amb molta afluència de públic amb la idea de cardioprotegir tot el municipi”.

L’adquisició dels nous DEA ha comptat novament amb el suport de la Diputació de Barcelona que ha invertit  4.693,10 €. L’ajuntament ha complementat l’actuació amb una aportació de 140,83 €.

Amb aquests dos nous aparells, Vilanova suma 13 DEA. Els podem trobar a espais de molta concurrència com el poliesportiu, el Centre Polivalent de Can Papasseit, la plaça del Mercat o a l’entorn de l’INS Pla de les Moreres, l’Escola Pompeu Fabra i el Centre d’Innovació Anoia. Des del passat mes de gener també es van incorporar tres nous DEA, als vehicles de la Policia Local.

És important destacar que Vilanova del Camí forma part del “Mapping” de municipis cardioprotegits de Catalunya gràcies a la implantació de l’aplicació CARDIOCITY112. Tots els desfibril·ladors instal·lats, estan geolocalitzats dins d’aquesta aplicació, i  tots els ciutadans de la població ja se la poden descarregar gratuïtament en els seus mòbils. D’aquesta manera davant qualsevol possible víctima d’una aturada cardiorespiratòria, gràcies a la proximitat dels desfibril·ladors i de l’aplicació CARDIOCITY112, es podrà actuar amb la màxima celeritat i així ajudar a salvar una vida.


Localitzeu els DEA’s a Vilanova del Camí en el següent mapa