Vilanova del Camí es compromet amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2018

10 Ago 2018

Vilanova del Camí s’ha adherit a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2018 que es celebrarà del 16 al 22 de setembre, arreu de Catalunya i en el marc d’una iniciativa europea. La regidoria de Medi Ambient s’ha compromés a participar en aquesta setmana d’activitats tenint en compte el tema central “Combina i mou-te” i a implementar, com a mínim, una mesura permanent que contribueixi a canviar l’ús del vehicle privat, per un mitjà de transport veritablement respectuós amb el medi ambient


Aquesta voluntat de compromís s’haurà de traduir, per exemple, en la millora d’alguna infraestructura (vorera, pas de vianant o similar) o d’accessibilitat (rebaixar vorera, eliminar alguna barrera arquitectònica…). També suposa realitzar alguna activitat de promoció sobre la mobilitat sostenible. En aquest sentit, segons informen des de la regidoria que encapçala Juan Manuel Cividanes, s’apunta la possibilitat de fer una caminada saludable i difusió informativa a les xarxes socials.

2018_sem_baner_facebook_851x315 (2)-v11

Una setmana per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles i reflexionar sobre els impactes ambientals del transport motoritzat en la salut

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. La idea és també visualitzar els canvis que es poden fer en l’ús de l’espai públic per millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, la Setmana del 2018 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents modes i mitjans de transport segons el desplaçament.

Un dels objectius principals de la Setmana és estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

També es vol sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat, tant per la contaminació atmosfèrica com pel sedentarisme.

1562-SMSS_2017-BICI-v22