Vilanova del Camí inaugura la 5a Mostra de Films de Dones a la Conca d’Òdena amb ‘Ainhoa, yo no soy esa’

22 Oct 2018
1032 MICOD - Cartells films dones (banner instagram 500x500px) 1

Emmarcat en el projecte Conegudes (també) a casa de la Mostra Internacional de Films de Dones, la Conca d’Òdena portarà per 5è any el programa itinerant de cineastes catalanes. Serà durant els mesos d’octubre i novembre amb 3 pel•lícules dirigides per dones. L’obertura de la Mostra es farà a Vilanova del Camí el pròxim diumenge 28 d’octubre, a Can Papasseit, amb la pel•lícula Ainhoa, yo no soy esa, dirigida per Carolina Astudillo

La Mostra és un espai concebut per a donar a conèixer la història i el present de la creació cinematogràfica femenina i per convidar als diferents públics a descobrir la circulació de noves mirades presents en el cinema de les dones, “mirades que estan enriquint i transformant les pràctiques culturals, que demostren el compromís de les cineastes amb la complexitat de les realitats i els debats del seu temps i que estan renovant el conjunt de la creació audiovisual”, defensen des de l’organització.

Les projeccions seran gratuïtes i comptaran amb la presència de les cineastes i de l’acompanyament d’una programadora de la Mostra i començaran, aquest pròxim diumenge, a Vilanova del Camí, amb un film documental.

‘Ainhoa, yo no soy esa’ és un assaig documental sobre les dones que escriuen

Ainhoa Mata es va suïcidar l’any 2006. Tenia 34 anys. La seva família aficionada a la càmara Super 8 ho enregistrava tot. A més, als seus diaris personals, Ainhoa va deixar-hi escrita bona part de la seva intensa i tumultuosa vida: decepcions amoroses, drogues, conflictes personals… Els seus textos mostren una persona sensible, completament diferent de la punky que recorden els amics, o de la bona nena de les pel•lícules familiars.

Ainhoa, yo no soy esa és un assaig documental sobre les dones que escriuen i, alhora, una reivindicació de la creació com a via d’exploració i resistència. Una crònica alternativa a la història oficial espanyola dels 90, explicada des d’un punt de vista íntim i feminista.

El film es projectarà, a Can Papasseit, a les 18 h. Al finalitzar la projecció ens acompanyarà la directora del film Carolina Astudillo i una cineasta de Drac Màgic per a fer un col•loqui posterior.

Biblioteca ubicacio icon glous
Can Papasseit 

‘Trinta Lumes’ i el misteri de la vida i la mort, al Cineclub d’Igualada

La segona projecció de la Mostra tindrà lloc a Igualada en el marc del Cineclub amb la projecció de Trinta Lumes de Diana Toucedo: l’Alba té dotze anys i desitja descobrir el desconegut, el misteriós i el fascinant món de la mort. Amb el seu millor amic Samuel entren a cases abandonades, recorren pobles destruïts i s’endinsen a l’interior d’unes muntanyes que amaguen un altre món paral•lel. Un viatge que parteix de la innocència per descobrir el misteri de la lluita entre la vida i la mort. El film serà el dijous 8 de novembre, a l’Ateneu Cinema. Ens acompanyarà una persona de l’equip de direcció de la pel•lícula i també una cineasta.

Tódalas mulleres que coñezo’ emmarcada en la conmemoració del 25N, a Òdena

La tercera projecció tindrà lloc a Òdena, al Teatre Centre Unió Agrícola amb el film Tódalas mulleres que coñezo de Xiana do Teixeiro. Una “posada en paraules” per pensar el desequilibri social entre home i dona al nostre país; una pel•lícula parlada, feta de converses crucials en tres escenaris enllaçats i significatius, a partir del punt d’inflexió d’Alcàsser i els canvis de conducta que ha comportat per a les dones a nivell nacional, amb l’altaveu sensacionalista dels mitjans de comunicació. La projecció serà diumenge 25 de novembre a les 18:30 h i s’emmarcarà també en el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones.

FILMS DONES - Conegudes-cartell