Vilanova del Camí present a la Festa d’Europa d’Amilly que va homenatjar la regió de La Toscana

12 Jul 2019
Amilly 2019 (1)

Una delegació de Vilanova del Camí, encapçalada per l’Alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora d’Agermanament, Susana Gutiérrez,  van viatjar aquest passat cap de setmana a Amilly per participar a la Festa d’Europa, dedicada a la regió de la Toscana

La delegació ha viscut un intens cap de setmana amb els amics francesos d’Amilly amb qui han compartit tres dies d’espectacles, música i sorpreses, bon humor i emotives trobades.

Tant l’Alcaldessa com la regidora d’Agermanament viatjaven per primera vegada a Amilly i l’experiència, explica Noemí Trucharte, ha estat “excel·lent i hem compartit amb els amics francesos i italians moments inoblidables”.

La trobada europea ha servit també per conèixer el nou alcalde de Calcinaia, Cristiano Alderigi, que va anar acompanyat de Beatrice Ferrucci, abans regidora d’Agermanament i en aquest nou mandat, assessora municipal de Pressupost, Medi Ambient i Innovació Tecnològica.

L’Associació de Germanor satisfeta amb la trobada que va commemorar els 500 anys de la mort de Leonardo da Vinci en terres franceses

Des de l’Associació de Germanor de Vilanova del Camí, Josep Minguet, també ha fet una valoració molt positiva de la Festa d’Europa i es mostrava satisfet per haver comptat amb una bona representació institucional.

Pel que fa a l’extens programa d’activitats, Minguet ha destacat l’arribada de la  cursa que va recórrer els més de 1.200 km que separen La Toscana d’Amilly. Una cursa que es va fer, a peu i en bicicleta, per commemorar els 500 anys de la mort de Leonardo da Vinci, nascut el 1452 a Anchio, una població propera a Florència a La Toscana i va morir al 1519, al Castell de Clos Lucé, a Amboise, que pertany a la vall del Loire com Amilly.

Josep Minguet també ha destacat la visita a un nou espai cultural de la ciutat, una antiga fàbrica de peix que s’ha convertit en un museu d’art contemporani amb diferents sales. “I és que Amilly té una tradició artística molt important i d’alt nivell”, explica Minguet.

Des de l’Associació de Germanor plantegen, de cara a la pròxima edició de la Festa d’Europa, un canvi pel que fa als dies de l’estada a Amilly amb l’objectiu de gaudir dels actes més importants de la Festa. La proposta passaria per arribar divendres al vespre i marxar dilluns a primera hora, per participar dels actes de la tarda de diumenge.

La propera trobada dels pobles agermanats serà a Vilanova del Camí, el 30 d’agost, en motiu de la Festa Major del municipi.

Amilly 2019 (7)

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by