Vilanova farà una prova pilot amb bufadors elèctrics més silenciosos

05 des. 2017

Ajuntament façana V02


Els bufadors permeten fer una neteja més a fons i més intensa de tots els vorals, voreres i racons de la via pública. Són bons estris de neteja però, en contra partida, solen ser molt sorollosos i per tant, només es poden utilitzar a partir de les vuit del matí i com a molt tard, fins a les vuit del vespre


L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha anunciat que farà, a partir de dilluns 11 de desembre, proves pilot amb dos bufadors elèctrics a la via pública, que són molt més silenciosos que els que funcionen amb motor de gasolina. “L’objectiu, explica el regidor d’Urbanisme Juan Manuel Cividanes, és comprovar si es pot minimitzar l’impacte acústic dels actuals aparells, que funcionen amb gasolina, i evitar molèsties als veïns. També es valorarà la seva efectivitat”.

Si les proves demostren que es redueix el soroll per sota del què estableix la Servei Esportsnormativa vigent, explica Cividanes, l’ajuntament adquirirà  aquests aparells  per tal d’utilitzar-los a primera hora del matí. “D’aquesta manera es podria conciliar el descans dels veïns amb un servei de neteja de la via pública més eficaç i respectuós”.

Pel que fa a les zones de parcs jardins, diu Cividanes, es continuaran utilitzant els aparells antics a partir de les vuit del matí.