‘Al mosquit tigre, ni una gota d’aigua’, la millor manera de prevenir i minimitzar riscos

10 Jun 2019
Mosquit tigre campanya 2019

Les institucions tornen a combatre, un estiu més, la presència del mosquit tigre a la Catalunya Central. La Diputació de Barcelona, a través del Servei de Salut Pública, ha elaborat un seguit de materials, en el marc del conveni de col·laboració amb el Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat, amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i minimitzar els riscos derivats de la presència de mosquits, en especial del mosquit tigre


Serveis Personals Ajuntament de Vilanova del Camí

Àrea informativa dedicada


El material, un vídeo i un cartell, porten com a eslògan “Al mosquit tigre, ni una gota d’aigua” està adreçat a la ciutadania en general, però també es vol incidir de manera especial a l’àmbit escolar.

El mosquit tigre

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l’estiu de 2004. Se’l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. Els ous i les larves viuen en petites basses d’aigua estancada.

La manera més efectiva de frenar la proliferació del mosquit és evitar la posta d’ous i el creixement de les larves. Això només s’aconsegueix eliminant els llocs d’aigua on creixen, habitualment acumulacions en recipients que es deixen a la intempèrie.

El mosquit tigre pon ous a qualsevol lloc de petites dimensions susceptible de quedar inundat i que contingui aigua durant uns quants dies.

L’Ajuntament de Vilanova del Camí hi participa un any més en la campanya de difusió de salut pública sobre aquest tema. Al web municipal vilanovadelcami.cat a l’àrea de Serveis Personals trobareu el vídeo elaborat des de la Diputació de Barcelona.
Accediu des d’aquest enllaç