- La Rua de Carnaval Infantil de l’Associació Cultural Camp del Rei va tornar als carrers, després d’un any de parèntesis per la pandèmia.
- Tot i que una mica més fluixa que altres anys, per l’amenaça de pluja i per les circumstàncies sanitàries que també van endarrerir la decisió de tirar endavant l’activitat, des de l’entitat es mostren satisfets del resultat i agraïts per la participació i la col·laboració rebuda.
Com assegura el president de l’associació, Manolo Cano, tirar endavant l’organització d’aquesta edició, que ha estat la 37a, no ha estat fàcil. Van valorar molt seriosament el canvi de dates i estaven disposats a posposar la festa fins al mes de juny. Finalment, però, quan faltaven tres setmanes i veient l’evolució dels contagis, van decidir conservar la data habitual a Vilanova del Camí i incorporar alguns canvis, per preservar la seguretat dels participants.

Tot plegat, va suposar més esforç, perquè es plantejaven dificultats econòmiques per aconseguir els diners i també de logística i organització, explica Cano “s’havia de preparar la publicitat i s’havien de fer contractacions per animar una mica més la rua i per entretenir la quitxalla un cop arribessin a Can Papasseit”. I és que un dels canvis importants era suprimir la desfilada de disfresses per evitar aglomeracions a la sala. “Però si alguna cosa té la gent del Camp del Rei”, com assegura Cano, és “l’admirable capacitat de resposta a última hora”.
Cap a dos quarts de cinc de la tarda els participants ja es començaven a aplegar a la plaça de Can Papasseit i la rua es va omplir de colors i disfresses per desfilar amb ritme i alegria pels carrers del barri, amb l’animació de la xaranga Xarangarín i del sector jove del Camp del Rei. Potser va ser una mica més ràpida que altres anys, per l’amenaça de pluja, i va arribar amb antelació a la plaça on tot estava a punt per continuar la festa.
L’organització va aconseguir evitar les aglomeracions i la gent es va moure entre la plaça i l’interior de la sala de Can Papasseit. Cristóbal Simón va fer de Rei Carnestoltes i “es va ocupar de meravella”, com subratlla Cano, de la presentació de l’acte.
L’estona d’espera del veredicte a l’interior de la sala es va viure amb la gresca de la mateixa xaranga “Xarangarín” i del sector jove de la Gent del Camp del Rei.
Premis a l’esforç i l’originalitat
El jurat compost per Marilú d’Enzilagrafic, Cristina de Xarxa i el regidor de Cultura d’Igualada, Pere Camps, van valorar les disfresses durant la rua i després a la sala de Can Papasseit.
Una vegada emès el veredicte el jurat va procedir a l’entrega de premis. Entre els premis individuals, el primer va ser per a “LAS PUNTAZOS”, el segon per a “La Ballina” i el tercer, per a “Campanilla de Invierno”.
Pel que fa a les Petites Comparses, el primer premi fou per a “Museu Itinerant”, el segon per a “Ladie Minnie” i el tercer, per a “Piratas de la Paz”.
I pel que fa a les Grans comparses, el primer va ser per a “Alícia al país de les mascaretes” i el segon per a “Los Minions”.
El Premi Verd se’l va endur “Dragón” i el Premi Familiar: “Los aviones molones”.
L’entrega de trofeus va anar a càrrec de l’alcaldessa Noemí Trucharte, la regidora de Cultura, Carlota Silva i la regidora de Festes Eva Vadillo, i els vals de compra de Vilanova Comerç a càrrec de Magda Caziu en representació de l’entitat.
També es van lliurar detalls i records a l’Ajuntament per part de Manolo Cano, president de l’entitat, al jurat, al Rei Carnestoltes, a Vilanova Comerç, al grup de joves i es va fer un reconeixement al treball realitzat per tota la Gent del Camp del Rei: Antonio (direcció) Isabel i María (Trofeus i Jurat), Manolo, Juanjo i Pedro (Logística), Pascuala, (decoració), Paquita, María, Juanjo (Rua), Magda i Montse (Inscripcions) Núria, Vanesa, Jesús, David i Iana (Animació), Cano, (Imatge i gestió).