El Pla de Salut Comunitària convida les famílies a participar en un programa de parentalitat positiva

26 Mar 2019
COMNOVA 2017

L’Ajuntament vilanoví i el Servei d’Atenció Primària segueixen treballant en la segona fase del projecte del Pla de Salut Comunitària de Vilanova del Camí, COMNOVA. Ho fan juntament amb l’Agència de Salut Pública de l’Anoia i la participació del veïnat. Actualment el projecte es troba al final de la segona fase

En aquesta segona fase s’han incorporat les aportacions dels veïns i veïnes de Vilanova del Camí que van prioritzar el treball en “Salut mental i risc familiar en infants i adolescents”. Per donar resposta a aquesta necessitat el grup de treball ha decidit centrar el projecte en  la parentalitat positiva, dirigit a famílies amb nens i nenes menors de 12 anys escolaritzats a primària.

El programa d’habilitats parentals treballa sobre un conjunt de conductes que ofereixen benestar a l’infant i faciliten positivament el desenvolupament integral des d’una perspectiva de cura, afecte, protecció, seguretat personal i de no violència.

L’objectiu d’aquest programa és facilitar que els pares i mares adquireixin estratègies personals, emocionals i educatives per tal que les famílies puguin afrontar els problemes quotidians en el procés de creixement.

Els conceptes sobre els que es treballarà són el respecte, l’afecte, el reconeixement, l’autoestima, l’assertivitat, l’escolta activa, l’expressió de sentiments i emocions, l’empatia, la comunicació eficaç, el suport parental per a la resolució de problemes, la negociació i establiment d’acords, l’organització de la vida familiar i l’autoregulació del comportament.

El programa es realitzarà en 9 sessions de dues hores de durada, cada dimecres des del 24 d’abril fins el 26 de juny,  de 17:30 a 19:30 en un espai a Vilanova del Camí, encara per determinar. Si penseu que podeu col·laborar fent alguna activitat pròpia i adequada per a nens i nenes de 6 a 12 anys,  podeu contactar al telèfon del CAP de Vilanova del Camí, al 93 806 33 02.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by