El relat poètic i essencial d’un aviador que el Grup Teatral de Capellades presenta, a Can Papasseit |ÀUDIO|

12 gen. 2018


El programa cultural de la Festa Major d’Hivern de Sant Hilari ens porta, diumenge, una perla teatral amb la representació d’“El petit príncep”, a càrrec del Grup Teatral de Capellades. El grup anoienc celebra el seu 40è aniversari posant en escena aquest clàssic immortal i de referència literària d’Antoine Saint-Exupéry. El novembre, la van estrenar a la vila de Capellades, però la de diumenge serà la primera representació fora de casa; una actuació que la companyia amateur anoienca presenta amb molta il·lusió: “Que la sensibilitat amb què la presentem us arribi al fons del cor”


Pep Valles gen18 est

El projecte d’aquesta obra no ha estat fàcil i ha suposat més de tres anys de feina per al grup capelladí, com reconeix el responsable de la direcció i adaptació d’El Petit Príncep, el capelladí Pep Vallès. I es refereix, no tant a la intensitat dels tres anys de treball, sinó “a l’esforç per extreure el millor de l’obra que és molt densa” i fer una adaptació acurada, però que pugui arribar també als infants.

I és que El Petit Príncep ha estat i continua sent una obra de capçalera magnífica per a moltes persones. Una història màgica que sota l’aparença d’un conte infantil, com assenyalen des del Grup Teatral de Capellades, recull valors humanístics universals: “és un conte poètic i filosòfic”.

És per això que davant de la complexitat de transmetre amb claredat als infants el contingut d’una obra enigmàtica i simbòlica que apel·la fins i tot a la nostra intuïció, Vallès afirma que van decidir fer una adaptació “molt visual i que es desenvolupa amb lentitud i fins i tot respectant els silencis”. Així, a banda dels decorats originals a càrrec de Fil-i-canya, Josep Mayans-Juncosa i Ton Argelich, el vestuari, a càrrec de Pere Via, compten amb un ampli equip tècnic que també s’encarregarà de la projecció, de la mà de Joan Sala, d’algunes imatges i de la part musical. L’equip tècnic el completen: Pep Jiménez, al so; Acústic a la sonorització; Guillem Farran i Josep M Masoni a la il·luminació, i la regidora Montse Garcia.

Pel que fa al repartiment, catorze persones donaran vida a tots els personatges de l’obra: Nil Requena, Raúl Guerrero, Glòria Sabater, Montse Via, Ester Idáñez, Maria Castaño, Jordi Bartrolí, Laura Molner, Rosa M. Huguet, Pere Abadal, Elena Riba, Mireia Vallès, Toni Illa i Anna M. Rosich.


info google iconsLa sessió que s’adreça al públic familiar, es representarà diumenge, a les 19 h a Can Papasseit i l’obra té una durada aproximada de 70 minuts.


El preu de l’entrada és només de 3 €. En aquest sentit, Pep Vallès ha aprofitat per donar les gràcies a l’Ajuntament de Vilanova del Camí per haver apostat per aquesta obra i donar facilitats econòmiques a les famílies vilanovines a l’hora d’accedir a l’espectacle, ja que segons afirma “el preu de l’entrada, en aquest cas, és tot un regal”.