La Diputació injecta a 81.000 € a Vilanova del Camí per a la millora de la zona esportiva i de la Biblioteca Municipal

13 Abr 2018

zona esportiva-recurs-V11


La Diputació de Barcelona ha aprovat la concessió d’ajuts d’un nou programa, valorat en 30 milions d’euros, per ajudar als governs locals a reformar, millorar i mantenir els equipaments municipals. Aquest pla, impulsat entre aquest 2018 i l’any que ve, s’incorpora dins del Pla Xarxa de Governs Locals de la corporació


En el marc d’aquest programa, la Diputació de Barcelona ha concedit a Vilanova del Camí dues subvencions valorades en 81.500 €. Es tracta d’un projecte d’eficiència energètica per a instal·lar lluminàries LED a la zona esportiva i un projecte per a automatitzar el servei de préstec de la Biblioteca.

L’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha rebut amb satisfacció aquesta ajuda de la Diputació de Barcelona, 50.000 €, que permetrà l’any vinent, la substitució de les lluminàries actuals per altres de tipus LED, molt més eficients. També es preveu la col·locació de temporitzadors i sensors de presència en aquells espais que es consideri oportú. L’objectiu, expliquen des d’Esports, és doble: per una banda, aconseguir una millor i més eficient il·luminació dels diferents espais, i de l’altra, un estalvi energètic i econòmic  important.

La Diputació de Barcelona ha concedit una segona subvenció de 31.500 € per a la millora de la Biblioteca Municipal. Concretament per a oferir un servei de préstec d’autoservei, basat en tecnologia de radiofreqüència. Segons expliquen des de Cultura, el servei permetrà una major autonomia de l’usuari a l’hora d’agafar i retornar documents. El sistema, asseguren des de Cultura, serà més àgil i evitarà a les persones usuàries esperes innecessàries. També facilitarà la localització del material i es crearan punts interactius d’informació.

Aquest nou sistema de radiofreqüència també serà molt útil per als tècnics de la Biblioteca ja que els permetrà identificar el material de manera inequívoca, evitar robatoris, controlar el material descatalogat i fer un seguiment més acurat dels préstecs.


La Diputació inverteix 30 milions d’euros perquè els municipis reformin i millorin els equipaments municipals


El programa impulsat per la Diputació de Barcelona ha atorgat suport econòmic a 600 projectes. El programa s’estableix en sis línies, que fan referència als equipaments culturals (4.846.220,63 €), equipaments bibliotecaris (4.557.372 €), equipaments educatius (4.846.220,63 €), equipaments esportius (4.846.220,63 €), edificis singulars i elements patrimonials (9.086.642,46 €) i mercats (1.817.323,64 €).

Biblioteca Vilanova del Camí V02


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by