La incorporació d’un càrrec eventual per a tasques de direcció i coordinació municipal tensa el debat del Ple | CRÒNICA DEL PLE

04 Jul 2019
PLE 2 JULIOL 2019 (3)

El primer ple del mandat de l’Ajuntament de Vilanova del Camí va posar de manifest les noves aliances i estratègies dels grups municipals. El nou govern socialista, amb 8 regidors, va necessitar el vot de qualitat de l’alcaldessa i l’abstenció del regidor Jordi Barón, de Junts per Vilanova, per fer prosperar els punts més complicats de l’ordre del dia, com les retribucions dels càrrecs electes


Plens de l’Ajuntament de Vilanova del Camí

Àrea informativa dedicada


El PSC va superar amb èxit aquest primer Ple i va poder aprovar la modificació de la plantilla del personal de l’Ajuntament que incorporarà un càrrec eventual –abans anomenat de confiança-. amb funcions d’assessor especial. Un punt que va ser força debatut i que va mostrar clarament dues posicions enfrontades, entre govern i oposició.

Eva Vadillo, portaveu del govern del PSC, va defensar la incorporació d’aquest càrrec que s’ocuparà de tasques de coordinació i direcció de la gestió municipaL I tindrà un sou de 25.000 € anuals i categoria A1.

Una de les veus més crítiques va ser la de Francisco Palacios, qui va afirmar amb contundència que “Vilanova Alternativa! sempre ha estat en contra dels càrrecs de confiança perquè són contractacions a dit” i va demanar al govern socialista que “si és necessària la incorporació d’aquesta persona, ho facin amb un contracte obert on es puguin presentar les persones que ho creguin oportú”. Palacios també va criticar al govern que no especifiqui les funcions que se li assignaran ni l’horari que haurà de fer.

Des d’ERC, Marc Bernáldez també va criticar la incorporació d’aquest càrrec eventual, “que és un càrrec més polític que tècnic”, -va dir el portaveu republicà que també va demanar al govern que donés publicitat a la contractació.

Vanesa González, de V365, va admetre estar sorpresa per la proposta, ja que “contractar a dit està mal vist”, va dir. I va recordar que els càrrec de confiança s’havien eliminat de l’Ajuntament vilanoví l’any 2011. “Mai ha calgut un gerent per coordinar les àrees municipal, va continuar dient la portaveu de V365, aquesta és una tasca que fan els caps d’àrea i que encapçalen els diferents regidors”, i va demanar deixar el punt sobre la taula.

La posició de Jordi Barón, de Junts per Catalunya, va ser ambigua. “No defenso la contractació de càrrecs de confiança però tampoc en soc un detractor” va dir. Barón va manifestar també que la seva intenció no era posar entrebancs perquè la seva votació en aquest punt estava lligada a uns sèrie d’acords pactats després de les eleccions amb l’equip de govern. Aquests acords incorporaven l’eliminació dels Consells de Presidència, va explicar el regidor de Junts.

Abans de votar el punt, l’alcaldessa Noemí Trucharte, va recordar als regidors que “és una decisió potestativa de l’equip de govern incorporar a la plantilla aquest càrrec eventual”.

El ple va votar –a petició de V365- deixar el punt sobre la taula. Una votació que no va prosperar. Tot seguit es va votar el punt que va comptar amb els vots a favor del PSC, en contra de V365, ERC i VA! i l’abstenció de Junts x Vilanova. Davant l’empat tècnic a 8, l’alcaldessa va haver d’utilitzar el seu vot de qualitat.

VÍDEO 📹 Ple Extraordinari 2 de juliol de 2019


Ajuntament web baner 720x230-v2

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by