L’empenta jove i instrumental de la JOSA omplirà Can Papasseit, dissabte a la nit |ÀUDIO|

11 gen. 2018


La Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia tornarà a Vilanova del Camí aquest cap de setmana, amb motiu de la Festa Major d’Hivern. Després d’oferir-nos l’any passat, per les mateixes festes de Sant Hilari, l’espectacle “Cors d’òpera”, aquest any tornen al municipi amb un Concert simfònic. Una trentena de músics de 14 fins a 27 anys, de diferents municipis de la comarca, pujaran a l’escenari de Can Papasseit.  Serà dissabte, a les nou de la nit


Jove Orquestra Anoia Foto Facebook gen18

La jove orquestra aquesta vegada vindrà sense els cors i ens oferiran un repertori molt variat, segons explicava a Ràdio Nova el director musical de la JOSA, Josep Miquel Mindán: “Començaran amb música de Georges Bizet el compositor de Carmen amb la Suite de l’Arlésienne, una música de ballet molt bonica, seguida d’un apartat més nadalenc amb danses eslaves de Dvorák i acabarem amb una peça amb molta marxa, el Danzón número 2 de Márquez que té molt de ritme i percursió”.

A més la riquesa musical està garantida amb el conjunt instrumental de la formació que portarà una formació simfònica clàssica, amb instruments de corda, de vent i una bona secció de metall.

El passat 25 de desembre, el dia de Nadal, la JOSA ja va presentar aquest mateix concert a l’Ateneu d’Igualada, és a dir que tenen una part molt rodada. Tot i així, com avança el jove director Josep Miquel Mindán, “a Vilanova del Camí arriba amb alguna ampliació que per tant, suposa una nova estrena”.

El de la JOSA és un projecte força singular a la comarca. L’entitat, sense ànim de lucre, es va formar a la tardor de l’any 1990, gràcies a la iniciativa de l’Orquestra de Cambra d’Igualada de cara a oferir als estudiants de música de la comarca la possibilitat de tocar conjuntament en una orquestra simfònica. En aquella època l’orquestra estava dirigida pel director Xavier Cassanyes i, la mitjana d’edat dels membres era de 12 anys.

El seu caràcter és totalment independent, ja que no depenen de cap escola, conservatori, ni institució, la qual cosa, com reconeix Mindán, “té els seus avantatges i inconvenients” a l’hora de tirar endavant els projectes, per això és important, diu, “tot el suport que rebem”.

L’objectiu ha estat sempre que els estudiants de música puguin tocar un instrument dins una orquestra i així ampliar els seus coneixements amb experiència i intercanvi amb altres músics sobre l’escenari. A més des de fa uns quants anys compten també amb una secció infantil.

El concert d’aquest dissabte a Vilanova del Camí, començarà a les 9 de la nit. L’entrada es pot comprar de manera anticipada o el mateix dia del concert a Can Papasseit, al preu de 3 €. Precisament el preu és també un aspecte que ha posat en valor el director de la JOSA ja que segons afirma “permet posar la cultura musical a l’abast de tothom, tenint en compte les càrregues que suporten les famílies”.