Les cooperatives de 5è de l’Escola Joan Maragall comencen a funcionar

28 Nov 2018
visita cooperatives Joan Maragall nov18 (5)

L’alumnat de 5è de l’Escola Joan Maragall de Vilanova del Camí ja han creat les seves cooperatives dins el programa Cultura Emprenedora a l’Escola que dur a terme la Diputació de Barcelona, a través de les àrees d’Educació i Desenvolupament Econòmic i l’Ajuntament de Vilanova del Camí, mitjançant Promoció Econòmica i Educació. Durant el curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la seva localitat

Durant aquests primers mesos del curs escolar, l’alumnat ha triat els òrgans directius de cada cooperativa i han redactat els estatuts, a part d’omplir la fitxa de socis.

La part legal la van finalitzar el passat divendres 23 de novembre, amb la inscripció de les diferents cooperatives al registre de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i amb la sol·licitud del NIF de cada una d’elles.

Els representants de cada cooperativa, acompanyats per la directora Mercè Roldán i el cap d’estudis Guillem Duocastella, van portar la documentació al registre i van ser rebuts per l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, i pel regidor de Promoció Econòmica, Francisco Palacios, i la regidora d’Educació, Eva Vadillo.

A partir d’ara, cada classe gestionarà la seva cooperativa de forma independent i crearan productes que posaran a la venda més endavant.

L’any passat l’escola ja es va estrenar en aquesta experiència pràctica que dóna valors als alumnes i que els permet tenir un primer contacte amb el món emprenedor. Alguns dels aspectes que es treballen de manera natural són: la creativitat, la burocràcia, el finançament, o la presa de decisions de manera democràtica i consensuada.

visita cooperatives Joan Maragall nov18 (2)