L’onada de calor altera l’horari de sortida de la processó de la Virgen del Rocío

28 Jun 2019

Les altes temperatures han alterat el programa d’actes de la Romeria Comarcal de la Casa d’Andalusia per aquest cap de setmana

Demà dissabte s’ha endarrerit fins a dos quarts de 8 del vespre la sortida de la imatge de la verge de l’entitat. Es vol evitar així l’exposició de més calor, sobretot pensant en els cavalls que participen en aquesta peregrinació.

La romeria arribarà, una hora més tard del que estava previst al Parc Fluvial, però en principi, no modificarà gaire la resta d’actes. Cap a les 21:30 h començaran les actuacions de diferents grups de ball i a les 23 h, tindrà lloc un dels moments més emotius de la celebració: el Sant Rosari.

L’endemà diumenge, el programa comença amb un esmorzar a base de migas i sardines. A més, aquest any també hi haurà la possibilitat de menjar xurros amb xocolata.

A les 13h tindrà lloc la missa amb l’ofrena floral a la verge, cantada pel cor Rocieros del Camino del CC Casa de Andalucía de l’Anoia i tot seguit, el dinar de germanor. La festa acabarà amb una sobretaula animada per l’actuació del Cor Alhambra de l’Hospitalet del Llobregat.

Crida a la col·laboració per recuperar el ‘manto’ brodat de la verge del Rocío 

El manto o capa que havia de guarnir a la imatge de la verge del Rocío en aquesta edició de la romeria comarcal s’ha extraviat. El contratemps el comunicava aquest divendres a Ràdio Nova Estrella Liébana, la persona que havia brodat aquesta peça de roba tan especial. El van perdre en el recorregut de casa seva, des de l’avinguda Pau Casals d’Igualada, a Vilanova del Camí. 

Anava dins una caixa, embolicat en un sobre de paper. És una capa de color blau amb un brodat a mà amb el nom de la família Carpio Estrella. “No té cap valor econòmic”, explica l’Estrella, “però sí un valor per nosaltres”, sentimental. És per això que prega que si algú el troba el faci arribar a la Casa d’Andalusia o a la Policia Local vilanovina. 


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by