Podemos Vilanova presenta les seves propostes per millorar el barri de La Pau en els segon acte de campanya

14 Mai 2019
PODEMOS 12 MAIG 2019 (3

Podemos Vilanova del Camí va escollir el barri de La Pau per celebrar aquest diumenge un nou acte de campanya

La formació que lidera José Manuel Escarmena va encetar l’acte precisament fent una radiografia del barri i un retret als equips de govern “que van lluitar per revitalitzar uns barris concrets mentre s’oblidaven dels altres”.

Escarmena va enumerar algunes deficiències del barri La Pau, “amb carrers encara per asfaltar i poc il·luminats, places brutes i poc adaptades als infants, espais com el de l’antic camp de futbol faltats de manteniment i amb la necessitat urgent de fer una actuació als antics vestidors”…

Així mateix, va parlar d’altres projectes que la formació voldria portar a terme al barri en cas d’obtenir representació municipal: ampliar l’oferta d’activitats físiques per a tots els públics i especialment per a les persones amb algun tipus de discapacitat amb l’objectiu de fer una societat més inclusiva.

També va parlar de la voluntat d’implementar energies renovables i més sostenibles i de fomentar la cultura i la música alhora que es dinamitzen els diferents espais municipals.

Pel que fa a l’educació, Escarmena va assegurar que la voluntat de Podemos és retirar els barracons actuals de les escoles i ampliar les beques menjador i de transport.

La número 2 de Podemos Vilanova del Camí, Puri Moreno, va centrar la seva intervenció en termes feministes i d’igualtat d’oportunitats amb l’objectiu de provocar la reflexió i “el canvi en la gestió de polítiques més igualitàries i més justes”. Moreno va fer referència a una moció que Podemos va presentar al Ple i que va comptar amb un vot unànime per eradicar la violència masclista, i canviar els protocols en cas d’assetjament o maltracte. Moreno va defensar un canvi de rols “que fomentin la participació de les dones en tots els àmbits de la cultura i l’esport”.

Una de les prioritats de Podemos és fer de Vilanova del Camí, “una ciutat sense barreres arquitectòniques pensant en totes les persones que puguin patir discapacitats de mobilitat, visuals”… Calen actuacions a voreres, als semàfors i fins i tot a les parades dels autobusos, “amb rampes que permetin un accés més fàcil, fins i tot a les persones que portin cotxets o amb carro de la compra, va dir Moreno”.

David Membrilla, número 3 de Podemos, va apel·lar a la transparència municipal. “Els veïns i veïnes de Vilanova del Camí tenen dret a conèixer els comptes municipals i on es destinen els diners de tots, fins i tot tenen dret a exercir un control sobre aquests diners”, va dir Membrilla.

Podemos, va continuar explicant, “és un partit obert a la ciutadania” i creuen fermament que haurien de tenir la capacitat d’incidir i de decidir en les polítiques municipals.

“Som partidaris, va dir el número 3 de Podemos, que es faci una auditoria tant a l’inici com al final del mandat i que els resultats de l’estudi es facin públic a través dels mitjans locals però també de manera personal, barri a barri”.

Membrilla també va parlar del comerç local, “ens preocupa la seva situació perquè són una font de creació de llocs de treball i caldria un major suport per part de l’Ajuntament: facilitats per a la gestió de permisos i llicències, ajudes i subvencions…”

Pel que fa al foment de l’ocupació, Podemos també proposa un augment de propostes formatives adreçades especialment als joves i a les persones majors de 45 anys, que són els col·lectius amb més dificultat per inserir-se al mercat laboral.

David Membrilla va concloure la seva intervenció fent una matisació que creu important “Podemos no és Guanyem, nosaltres ens presentem per primera vegada a Vilanova del Camí amb l’objectiu de buscar el bé comú de tots els vilanovins i vilanovines”

PODEMOS 12 MAIG 2019 (1)


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by