“Qui t’entengui que et compri!” un taller per aproximar-se als joves i fomentar l’educació emocional

28 Mar 2019
Taller Qui t'enetengui que et compri cartell

L’Institut Pla de les Moreres, juntament amb l’AMPA del centre i l’Espai Jove de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, organitzen un nou taller per a famílies amb fills adolescents. Amb el títol “Qui t’entengui que et compri!” el taller s’emmarca en la proposta de Diputació de Barcelona per fomentar una criança positiva i l’educació emocional i en valors que tot adolescent necessita

El taller, a càrrec de FiTA Personal, busca oferir eines perquè els participants tinguin una comunicació més fluida amb els seus fills i filles. Es facilita la interacció entre el formador i les persones participants, posant la mirada en un mateix, per prendre consciència de tot allò que està en la nostra àrea d’influència, i poder generar propostes concretes de canvi i millora aplicables a la realitat familiar i educativa.

En paraules dels formadors de FiTA Personal: “El llenguatge dels joves sembla un codi xifrat i ens costa arribar a parlar amb ells de tu a tu, i compartir més enllà de 3 monosíl·labs.

Per això, en aquest taller vivencial s’experimentarà la manera de potenciar les nostres habilitats comunicatives per a establir vincles afectius i efectius amb els nostres adolescents amb l’objectiu de millorar la nostra relació amb ells i assolir un major benestar personal.

El taller “Qui t’entengui que et compri”, s’emmarca en la proposta que des de l’Institut, l’AMPA i el servei de Joventut impulsen per tal de treballar la corresponsabilitat educativa en l’educació dels nois i noies del municipi. En aquesta línia, el més de desembre es va dur a terme l’activitat “Aliança Família i Escola” que es va centrar en veure quins punts de trobada tenen en comú el centre educatiu i les famílies i com, estrènyer aquests vincles, pot enfortir la missió educativa que compartim.