Ràdio Nova i l’EAP de Vilanova del Camí estrenen l’espai “Salut des del CAP” per divulgar temes de salut

28 Mar 2019
salut des del CAP v2 (2)

Avui hem encetat un nou espai a Ràdio Nova dedicat a la salut. L’espai que hem titulat “Salut des del CAP”, es fa en col·laboració amb els professionals de l’Equip d’Atenció Primària de Vilanova del Camí i és una aportació de Ràdio Nova i els mitjans locals a la divulgació de temes relacionats amb la salut

L’espai, que s’estrena avui dijous 28 de març, després de l’informatiu Vilanova Informació. El programa tindrà periodicitat mensual i es podrà escoltar al 107.7 de l’FM i també a www.radionova.cat, el darrer dijous de cada mes. També el podreu seguir a través del Vilanova Informació i de les xarxes socials.

De moment s’han programat quatre espais, el primer dels quals s’emès aquest migdia. En aquest primer programa parla de la carpeta La meva salut, un recurs digital molt útil que permet fer tràmits i consultes sobre la nostra salut: informes, diagnòstics, vacunes, i pautes de medicació entre altres.

També de l’E-Consulta, un servei de consultes en línia amb el metge de família o la infermera corresponent que pot evitar desplaçaments al centre de salut i resoldre fàcilment dubtes o consultes relacionades amb la nostra salut.

salut des del CAP v2 (1)

El programa del mes d’abril, que s’emetrà dijous 25, després de l’informatiu de migdia, es centrarà en la segona fase del Pla de Salut Comunitari COMNOVA que prioritza el treball en “Salut mental i risc familiar en infants i adolescents”. Per donar resposta a aquesta necessitat platejada pel veïnat, el grup de treball ha decidit centrar el projecte en  la parentalitat positiva, dirigit a famílies amb nens i nenes menors de 12 anys escolaritzats a primària.

El programa es realitzarà en 9 sessions de dues hores de durada, cada dimecres des del 24 d’abril fins el 26 de juny,  de 17:30 a 19:30 en un espai a Vilanova del Camí, encara per determinar. Si penseu que podeu col·laborar fent alguna activitat pròpia i adequada per a nens i nenes de 6 a 12 anys,  podeu contactar al telèfon del CAP de Vilanova del Camí, al 93 806 33 02.

L’espai “Salut des del CAP” del mes maig la dedicarem al tabac, o millor dit a reflexionar sobre els perjudicis que provoca fumar i els efectes del fum tant en els fumadors actius com en els passius. Aquest espai s’emetrà el 23 de maig en el marc de la Setmana Sense Fum, una data que l’EAP de Vilanova aprofita per fer diferents activitats al centre i convocar el concurs de dibuix per conscienciar els més petits dels efectes nocius del tabac.

El darrer programa abans de les vacances d’estiu, que es podrà escoltar el 27 de juny, parlarà precisament del cop de calor. Quan les temperatures són anormalment altes, la calor excessiva pot ser un perill per a la salut. Les temperatures molt extremes i l’excés de calor produeixen una pèrdua de líquids i de sals minerals necessaris per a l’organisme. Aquest fet pot agreujar una malaltia crònica o provocar deshidratació i esgotament. De tot plegat és que en parlarem a l’espai “Salut des del CAP”.