‘Un camí de nassos’ torna a emprendre la ruta solidària cap a Santiago |ÀUDIO|

16 Mai 2018


Aquest dijous, 17 de maig, l’aventurer solidari Jaume Oromí es tornarà a posar el nas vermell per fer la cinquena edició del Camí de Santiago amb l’objectiu de seguir recaptant fons per a l’ONG Pallapupes, pallassos d’hospital. L’acompanyen en aquest  projecte,  que van iniciar el 2014, Albert Segura i David Duran


Jaume Oromi pallapupes (2)-1200

Dijous agafaran el tren en direcció a Burgos i divendres començaran a caminar  des de Burgos fins a Carrión de los Condes on tenen previst arribar, dilluns  al migdia. Són uns 89 km en total. Potser no són masses, segons diu Oromí, però el fet d’aturar-se a cada poble per explicar qui són, què fan i perquè ho fan, a banda de recollir els donatius, els fa alentir el pas i baixar el ritme per caminar. Tot i així el camí no és una cursa, sinó un recorregut per gaudir de tot el que troben com explicava Oromí.

D’altra banda el Jaume continua buscant la complicitat i l’ajuda de particulars i empreses, perquè col·laborin amb els Pallapupes. En aquest sentit, aquest any han engegat una iniciativa, “Les guardioles amb nassos” que són unes ampolles d’aigua de plàstic buides reconvertides en guardioles i que estan repartides en diferents poblacions; a Igualada, al Cafè de l’Ateneu i a Vilanova del Camí, al restaurant Mar i Terra, al carrer Alba. “L’objectiu és que la gent, alhora de pagar, posi les monedes petites, les de 10, 5 i 2 cèntims a dins”, diu en Jaume.

Les guardioles hi seran fins avui, però tothom qui hi vulgui participar ho podrà fer a partir del mes d’octubre o novembre ja que tornaran a repartir-les pels establiments de l’Anoia.

Com l’any passat també faran “un sorteig de nassos” amb els lots cedits per les empreses. Participaran d’aquest sorteig les persones que facin un donatiu de 2€ i a les quals se’ls assignarà una butlleta. El sorteig es farà el dilluns 21 de maig a Carrión de los Condes, a través del facebook live. Com anècdota, explica Oromí, l’empresa vilanovina Espina de ferro ha donat un lot de cerveses.

Un altra manera de col·laborar és apadrinant quilòmetres. Aquest va ser el primer projecte que van iniciar: intentar cobrir amb els donatius que feia la gent amb 1€ cada quilòmetre. El camí de sant Jaume té 790 km des de Roncesvalles. El primer any van recollir 240 €, l’any passat van aconseguir 600 € i actualment ja porten 1.998 km apadrinats. L’objectiu és poder doblar la xifra.

Cal recordar que aquest projecte està destinat a l’ONG Pallapupes que més que els donatius agreix la difusió i el ressò que tant el Jaume com la resta de caminaires els donen, fent-los d’ambaixadors.

Si voleu seguir el dia a dia d’aquest cinquena edició del camí, ho podreu fer a través de les xarxes socials. Cada dia penjaran diferents vídeos del camí en directe.

Jaume Oromi pallapupes (1)-v11