Un nou curs facilitarà eines d’acollida i per fer tràmits d’estrangeria a Vilanova del Camí

13 Feb 2019
Banner-curs-coneixemententorn2

A finals de març, les persones nouvingudes podran participar d’una formació vàlida per a l’obtenció del certificat oficial d’acollida que pot ser de gran ajuda en processos d’estrangeria. L’organitza el Consell Comarcal de l’Anoia dins el Circuit d’acollida per oferir un servei d’assessorament a la població migrant, de la mà de l’Ajuntament de Vilanova del Camí

Es tracta d’un curs de coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic. L’objectiu és oferir a totes les persones nouvingudes, informació bàsica sobre l’organització territorial, el funcionament de l’administració pública i sobre la societat catalana (drets i deures fonamentals, sistema polític i administratiu, recursos i serveis, cultura, entre d’altres).

La formació (16 hores en total) es farà del 26 de març al 8 d’abril, en horari de 15h a 17h de dilluns a dijous, a Can Papasseit.

Les persones que assisteixin al curs rebran un certificat oficial d’Acollida de la Generalitat i els pot servir per tramitar la renovació de permisos de residència, informes d’arrelament o integració social, així com en els tràmits de la nacionalitat espanyola.

Per obtenir el certificat cal assistir a un 75% de les sessions.

La inscripció es pot fer els dilluns, dimecres i dijous, de 15 a 17 h al Servei de Cultura, fins al dia 22 de març.