V365 aposta per fer una campanya diferent i buscant la visibilitat ‘a peu de carrer’ amb la V Truck

23 Mai 2019
V trak v365 (5)

V365 continua apostant per diferenciar-se en les accions que porta a terme en la campanya electoral del 26M. Aquests dies han apostat per acostar-se als barris amb una furgoneta que anomenen la “V Truck” i que ha fet parada durant tres dies consecutius a prop de les escoles vilanovines. Avui dijous serà al centre de la ciutat i demà, a les 20 h a l’acte final, amb un sopar a la plaça de Can Papasseit

Amb la “V Truk” volen arribar, segons explica la candidata Vanesa González, a una part del veïnat que no acostuma a assistir als actes de campanya. Es tracta, diu, de “no fer actes als quals només van els simpatitzants, i això” afirma ho saben per “l’experiència d’ara fa 4 anys”, i per tant han optat per donar-se visibilitat en altres llocs del veïnat. Dilluns van triar el barri de la Pau, la Lluna i Bonavista per aparcar la V Truck davant de l’Escola Pompeu Fabra; dimarts, al barri del Camp del Rei i Sant Nicolau, vora l’escola Marta Mata i la llar d’infants El Molinet, i dimecres al barri de Santa Llúcia, a costat de l’escola Joan Maragall, repartint coca i xocolata, globus i conversant amb algunes persones, que segons González, “s’han interessat per tenir la papereta de vot de la candidatura”.

L’alcaldable de V365 insisteix que volien fer una campanya “original” i que per això no han programat gaire actes, que a més a més, diu “s’acaben sol·lapant gairebé amb els d’altres partits, perquè som moltes candidatures i acabem ocupant els mateixos espais”. Tampoc han fet molts cartells, “per respecte al medi ambient, perquè és una despesa de diners innecessària i a més embruta”. Han optat per fer 15 pancartes reutilizables i aprofitar algunes de fa 4 anys:  “hi ha  carrers que fa vergonya de com estan”, lamenta González.

Aquesta setmana, també han estat al Casal de la Gent Gran per presentar el programa, però sobretot han repartit publicitat electoral al local del partit, que ha estat, com assegura Vanesa González, “un punt neuràlgic pel fet d’estar al centre i a prop de la plaça del Mercat”, per poder informar el veïnat, sobretot els dies que s’ha fet activitat especial, com en l’acte inaugural i en el vermut del passat diumenge. “Ha funcionat molt bé i ens ha donat molta vida en aquesta campanya a peu de carrer”.

També han optat per arribar a aquella gent que no té costum d’anar als actes de partit, per mitjà de les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram…) i assegura que els ha donat força bon resultat.

V trak v365 (2)

Una aplicació mòbil per fomentar la participació ciutadana i la interacció del veïnat amb l’Ajuntament

La innovació i les noves tecnologies estan presents en la setantena de propostes que la candidatura de V365 duu al seu programa electoral. Per exemple, en els projectes de formació ocupacional, en la promoció del sòl industrial i en la cooperació amb el món empresarial i laboral. “Volem un municipi atractiu i preparat per als reptes de la indústria actual”, afirma l’alcaldable.

Una de les propostes concretes és la creació d’una APP amb tota la informació municipal. “Volem innovar molt i arribar a gent que no es mou gaire en els esdeveniments socials a Vilanova del Camí, però sí es mou a les xarxes”, diu González, que vol disposar d’un canal que sigui pràctic i a través del qual la ciutadania es pugui informar i rebre alertes sobre activitats, afectacions per obres… a més d’interactuar amb l’Ajuntament. “Una APP és viable, mentre que un número de whatsapp no”, assenyala “perquè no tenim personal per atendre 50 missatges diaris i s’ha de tenir en compte com vehicular l’atenció al ciutadà”.

Vanesa González afirma que les 70 propostes que la candidatura porta al seu programa són realistes, i estan formulades pensant en el pressupost real de l’Ajuntament. “El que no podem dir és que farem un pont amb subvenció de la Generalitat, perquè no podem garantir ni la voluntat prioritària del govern de la Generalitat, ni els recursos per fer aquest projecte”, lamenta, referint-se a la proposta que han llançat altres partits polítics, i afegeix que té la sensació que hi ha programes “poc realistes”. Un altre exemple és la construcció d’un centre d’avis, que no considera viable i en front del qual, afirma, “caldria parlar d’aconseguir una gestió més favorable o ajudes públiques, perquè ocupar una plaça a la residència no surti tan car”. González defensa optimitzar les instal·lacions i els recursos: “en comptes de fer el conte de la lletera, com va passar amb la remodelació de la piscina, que depenia de la venda d’uns terrenys que no s’ha fet i que ens ha deixat una estructura inacabada, perquè és un projecte que no està ben pensat”.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by