V365 votarà a favor del desenvolupament del PMUr3 que no ha trobat consens entre els membres de l’equip de govern

07 Feb 2019
V365 Roda de premsa PMUr3 7 feb19

V365 ha fet públic aquest matí, en roda de premsa que votaran a favor del desenvolupament del sector PMUr3, els terrenys situats al barri Bonavista (al voltant d’Scorpia). Segons la portaveu del grup, Vanesa González, “desbloquejaran” així un tema que l’actual equip de govern “ha estat incapaç de tirar endavant”. Afirma que “no han presentat cap proposta consensuada ni seriosa”, a conseqüència de les fortes divisions i disputes internes que han enfrontat, en aquest i altres projectes, els membres de l’equip de govern de Noemí Trucharte

González explica que ha estat la promotora Bogaris qui s’ha guanyat la confiança de V365 després de les converses mantingudes fa només uns dies, ja que “l’equip de govern ha donat informació molt contradictòria sobre el tema, generant molta confusió”. En aquest sentit, considera que el tema s’ha utilitzat de manera partidista des dels quatres grups que van presentar conjuntament la moció de censura, “pensant més en els seus interessos electorals que en la ciutadania” i fent d’aquest tema un “cavall de batalla entre ells, sense estar a l’alçada d’un govern municipal que ha de vetllar pels interessos comuns i per la bona gestió d’una administració propera i resolutiva”.

Després de la reunió amb la promotora “en un exercici de responsabilitat” segons subratllen des de V365, consideren que el projecte “representa una oportunitat de dinamització econòmica del municipi i la millora de l’entorn natural d’aquesta zona”. A més, ha passat tots els filtres tècnics i d’Urbanisme del govern català i “res fa pensar que pugui caure en cap il·legalitat i per tant, compta amb els avals necessaris”, diu González.

Com ha recordat González, aquest era un projecte que el seu grup havia iniciat, i per tant, el posicionament en els plens havia estat prudent, “perquè no ens donava confiança l’actual equip i els missatges”, ha insistit, “han estat en tot moment molt contradictoris i no se’ns ha facilitat informació per poder-nos posicionar”. Afegeix que el projecte ha estat aturat més d’un any i que només fa 4 mesos que s’ha començat a activar, quan ja es notaven “friccions, deslleialtats i discrepàncies internes fortes, sobretot en el posicionament oposat de Juan Manuel Cividanes” que fins fa poc era el responsable d’Urbanisme i “mostrava una negativa insistent”.

González afirma que “la gota que ha fet vessar el got” ha estat saber que la promotora està en negociacions amb Mercadona per tancar un contracte que podria suposar en el 2020 el trasllat de l’activitat de l’actual supermercat a aquesta nova zona de planejament. Sigui com sigui, ha afegit, “el que volem és transmetre tranquil·litat a la ciutadania, perquè vetllarem pels llocs de treball dels veïns i veïnes de Vilanova del Camí, com hem fet sempre”.

V365 posa en marxa l’engranatge electoral

Aquesta ha estat la primera roda de premsa de V365 en el local del partit, a la plaça del Mercat, un espai que tornaran a utilitzar en la propera campanya de cara a les municipals.

Durant la roda de premsa, Vanesa González ha estat acompanyada per Miguel Reina, Fèlix Palomo, Pepita Còdol, Sergio Pérez i Isabel Egea. La portaveu del grup afirma que el projecte de V365 el continuen integrant les persones que el van iniciar, a excepció d’algunes que per temes personals i professionals es van retirar de papers més actius, i també de noves incorporacions que s’han sumant pel camí, com és el cas de Pérez, ex regidor d’ERC a l’Ajuntament de Vilanova del Camí, “un partit amb qui hem governat i per tant, en el cas concret del Sergi, l’acostament no ha estat difícil quan ha volgut reconduir el seu paper polític amb nosaltres, que som un partit obert, plural i busquem consens per a un projecte comú per Vilanova”

Davant la possibilitat d’arribar a aliances de govern de cara a la properes municipals González ha expressat que “hi ha línies vermelles que no passaran”. Tot i que saben que la fragmentació del vot al municipi obligarà als pactes, afirmen que no ho farien amb aquells que els van fer fora del govern “perquè no combreguem amb res”.


Us afegim el comunicat de premsa que V365 ha fet arribar als mitjans de comunicació després de la roda de premsa d’aquest migdia:


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by