Veïns i Ajuntament, junts per defensar un servei adequat de pediatria a Vilanova del Camí

25 Gen 2019

Representants de les associacions de veïns del barri La Pau i La Lluna es van reunir aquest dimecres amb l’alcaldessa Noemí Trucharte i les regidores de Salut, Sílvia Cáceres, i de Cultura, Imma González, per tractar el que consideren una insuficiència greu del servei de pediatria

L’alcaldessa va explicar als veïns que dilluns, el Ple va aprovar per unanimitat una moció per exigir a la Generalitat i el Servei Català de la Salut que prioritzi i reforci amb els mitjans necessaris el servei de pediatria amb una adequació i redimensionament de la plantilla d’acord amb les necessitats de la població de 0 a 14 anys del municipi.

Noemí Trucharte explica que l’acord de Ple es farà arribar a la Generalitat aquesta mateixa setmana i espera que el govern català proposi una solució al tema de manera ràpida i efectiva. Trucharte assegura que “la precarietat en el servei de pediatria està afectant al bon servei del CAP vilanoví i això té conseqüències més enllà dels infants del nostre municipi ja que està afectant a la població en general”.

L’alcaldessa ha explicat a Ràdio Nova que es tornarà a reunir amb les associacions de veïns de La Pau i La Lluna en el termini de 15 dies per valorar les possibles accions a seguir, entre elles, la possible convocatòria d’una assemblea veïnal. “Tot dependrà, entre altres, diu l’alcaldessa, de la resposta del Servei Català de la Salut”.

Així mateix Trucharte també ha explicat que està en contacte amb un grup de mares que estant recollint signatures i fent recerca d’informació sobre el servei de pediatria que es presta en altres poblacions de la comarca. Noemí Trucharte assegura que “cal treballar plegats per aconseguir un servei pediàtric en condicions i acord amb les necessitats de la població infantil de Vilanova” però també demana a la població que tingui paciència i que eviti conflictes amb el personal del CAP, sobretot amb les persones que atenen al taulell que “no són les responsables de la situació creada. Són professionals que intenten gestionar de la millor manera les incidències que es donen al servei”.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by