Vilanova del Camí viurà aquest cap de setmana un Carnaval de Cine! | ÀUDIO

06 Mar 2019

La festa més esbojarrada de l’any arriba, com ja és tradició, en dos horaris i formats, l’infantil, a la tarda, organitzat per l’Associació Cultural Camp del Rei, i la Rua i concurs de Carnestoltes, a partir de les 21 h, que va a càrrec de l’àrea de Cultura amb la col·laboració de La Xispa

Imma González Carnaval (6)
Imma González regidora de Cultura

Can Papasseit es convertirà aquest dissabte en un gran plató de cine inspirat en les grans produccions de Hollywood. La regidora de Cultura Imma González, explica que els membres de la Comissió de Festes i de La Xispa, aniran disfressats seguint la mateixa temàtica.

La regidoria de Cultura repartirà 9 premis valorats en 2.450 €

Una de les novetats que la regidoria de Cultura ha introduït enguany són els imports dels premis   que en alguns casos no només s’han augmentat sinó que s’han doblat en comparació amb altres edicions. I és que en aquesta edició s’atorgaran premis per valor de 2.450 €. El primer premi està dotat amb 500 € i el segon, amb 400 €. La regidoria ha establert 4 tercers, dotats amb 250 €; la millor comparsa petita, rebrà 200 € i la millor disfressa individual 100 €.

Aquest any s’ha introduït un premi nou, el Premi Especial de Cultura, que permetrà oferir un premi de 250 € a la comparsa que destaqui per algun motiu especial. 

A aquests premis cal afegir els que atorga La Xispa: Un primer premi de 100 € i un segon de 50 €.

El Carnaval 2019 té inscrites 18 comparses i gairebé 900 participants

A hores d’ara, hi ha 18 comparses inscrites al Carnaval 2019, amb prop de 900 persones, una xifra molt bona, diu Imma González, si la comparem amb altres edicions. Per això, diu, el Jurat no ho tindrà gens fàcil per triar els guanyadors. Aquest any formen part del Jurat diferents membres de la Comissió de Festes, l’Hereu i la Pubilla de Vilanova del Camí i una persona vinculada al mon del disseny i les arts gràfiques que aportarà una visió més artística al veredicte.

El punt de trobada de les comparses, serà com sempre, el carrer Cristòfol Colom, davant l’Escola Joan Maragall. La cercavila passarà pel carrer Santa Llúcia on estarà instal·lat el Jurat i continuarà per la rotonda del Rovy, carrer del Molí, Papa Joan XXIII i Verge de Núria per acabar a Can Papasseit.

El Carnaval de Vilanova del Camí es celebra una setmana després del d’Igualada, un fet –diu la regidora Imma González- que va bé a Vilanova perquè les comparses locals poden participar a la festa de la capital de l’Anoia sense perdre’s la del seu municipi.

Els Dalton Bang i DJ Adri Machaca amenitzaran la festa del Carnaval a Can Papasseit

La festa de Carnaval es fa de la mà de La Xispa, que es farà càrrec de la barra de bar. L’entitat també s’ha ocupat del disseny dels cartells i els díptics.

EL Dalton Bang seran els encarregats d’amenitzar el ball que únicament es veurà interromput pel Rei Carnestoltes, que llegirà el seu pregó i introduirà el lliurament dels premis. La festa s’allargarà fins a la matinada amb la música de Dj. Adri Machaca.